• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
DSC04245 01 scaled
  • mai 21, 2019

EVS Seeds: Voluntarii internaționali fac bine în SNV 2019

Voluntarii primului flux din proiectul „EVS Seeds” au participat la Săptămâna Națională a Voluntariatului, ediția 18!

Cei 6 voluntari din Lituania, Polonia, Slovacia, Germania, Franța și Turcia au abordat tema Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă sub forma unor evenimente și ateliere publice pentru comunitatea clujeană.

Mykolas, pasionat de fotografie, a surprins toate activitățile derulate în perioada 13-19 mai 2019 și a creat o galerie foto cu rezultatele eforturilor și dedicării colegilor lui.

Karla a organizat în Parcul Central un eveniment folosind metoda „biblioteca umană” cu scopul de a combate stereotipurile și prejudecățile existente.

Juraj a organizat 2 evenimente. Unul s-a axat pe nevoile vârstnicilor de la Centrul de Îngrijire și Asistență Cluj-Napoca, care au beneficiat de activități de socializare cu tineri voluntari clujeni, inclusiv corporatiști (angajați ai firmei MDM Group). Cel de al doilea eveniment a fost cu și despre natură, Juraj mobilizând comunitatea cu scopul de a igieniza Parcul Est.

Leo și-a dorit să creeze un spațiu public, în Pădurea Hoia, în care comunitatea să poată derula activități fizice sportive. Astfel, s-a ocupat de montarea unei bare de tracțiuni, a unor inele de gimnastică, precum și a unor bănci de relaxare create din europaleți.

Nathan a creat o mini-grădină comunitară în fața blocului în care locuiește în perioda stagiului, aici în Cluj-Napoca. Pe lista răsadurilor sunt roșii, mentă, busuioc, tarhon și leuștean.

Yekta a organizat un târg de ONG-uri în Parcul Central, cu scopul de a le oferi organizațiilor clujene un cadru de networking și creare de noi potențiale parteneriate.

După cum vedeți, am avut parte de o săptămână intensă pentru voluntari, dar și pentru comunitatea clujeană care ni s-a alăturat la activități sub deviza „Fac bine, tu?”.

Voluntarii internaționali sunt găzduiți în proiectul „EVS Seeds”, coordonat de CVCN și co-finanțat prin Programul Erasmus+ al Comisiei Europene.