• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
00000163 medium
  • mai 17, 2012

Parada voluntarilor a inveselit centrul Clujului

“NU TE FACE CA PLOUA, FII VOLUNTAR!” – acesta a fost sloganul PARADEI VOLUNTARILOR care a avut loc miercuri dupa amiaza prin centrul Clujului in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului organizata de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca.

Cei 68 de participanti nu s-au lasat intimidati de vremea ploioasa si au defilat cu umbrele cu scopul a promova valori precum solidaritatea, toleranta si responsabilitatea fata de comunitatea clujeana.

Voluntarii cu umbrele au purtat pancarte cu mesaje pictate manual si steaguri, iar entuziasmul lor a animat atmosfera din centrul orasului pe tot traseul paradei – Piata Muzeului – Piata Unirii – Piata Avram Iancu – Piata Stefan cel Mare si Strada Mihail Kogalniceanu.

La PARADA au participat voluntarii internationali si locali ai Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca (CVCN), voluntari din partea Fundatiei Comunitare Cluj, Organizatiei studentilor chimisti, Autism Transilvania, ErKE, Habitat pentru Umanitate, Astru, Diakonia, World Vision si Let’s do it Romania.

Parada a marcat cel de-al patrulea eveniment din cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului, organizata la Cluj de 6 voluntari internationali gazduiti de CVCN in cadrul proiectului “123 days!” finantat de Comisia Europeana, prin Programul Tineret in Actiune.

Tot miercuri, cei 6 vountari internationali au sustinut 5 prezentari in 5 licee din Cluj-Napoca, prin care au promovat voluntariatul si oportunitatile de dezvoltare personala existente pentru tineri, atat la nivel local si national, cat si la nivel international.

In cadrul acestor prezentari, 138 de tineri liceeni au avut ocazia sa afle mai multe despre beneficiile voluntariatului atat din punct de vedere a comunitatii locale, cat si din punct de edere a dezvoltarii lor personale.