• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
00000256 medium
  • iulie 17, 2013

Clujul, pol european al educatiei non formale

Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca (CVCN) isi aduce contributia la recunoasterea Clujului drept pol european al educatiei non formale, contribuind in mod esential atat la dezvoltarea personala a voluntarilor, cat si la imbunatatirea muncii de coordonare a voluntarilor din intreaga Europa.

“Un copil educat doar in scoala este un copil needucat”, spune filosoful american George Santayana, iar CVCN si-a facut o misiune de credinta din a impartasi valorile voluntariatului si de a intregi oferta de educatie a tinerilor europeni in cadrul proiectelor de voluntariat.

23 de coordonatori de proiecte EVS din 8 tari (Letonia, Lituania, Germania, Slovacia, Danemarca, Estonia,Portugalia si Romania) au participat in perioada 6-14 iulie la un training organizat in localitatea Maguri Racatau de catre CVCN pe tema procesului de dezvoltare personala a voluntarilor in contextul proiectelor Serviciului European de Voluntariat (SEV).

In prima parte a trainingului, participantii s-au cunoscut mai bine, deschizand posibilitatea unor viitoare colaborari pe proiecte europene de voluntariat si au avut ocazia sa testeze si sa descopere mai multe instrumente care pot fi folosite in lucrul cu tinerii voluntari.

Ulterior, in cadrul unui proces ghidat, facilitat prin metode de educatie nonformala, participantii au dezvoltat, testat si adaptat 4 instrumente noi: Blosiming”, „Growing tree”, „Are your shoes comfortable”, „Face yourself” pe care le vor putea folosi ulterior in activitatea lor cu voluntarii din organizatiile pe care le reprezinta.

Acest proiect a fost finantat de catre Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune gestionat in Romania de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale.