• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
00000293 medium
  • iulie 23, 2014

CVCN este partener in proiectul “Terra Mirabilis Traseu Turistic Clujean pentru Nevazatori” al Asociatiei Babilon Travel

Asociatia Babilon Travel a incheiat prima parte a proiectului Terra Mirabilis, proiect local ce isi propune crearea unui traseu turistic pentru persoane nevazatoare sau cu deficiente de vedere, in centrul istoric al Clujului.

Proiectul a debutat la 2 aprilie 2014, odata cu semnarea contractului de finantare incheiat cu Primaria Cluj-Napoca si se va incheia la 30 noiembrie a.c. Terra Mirabilis este conceput de Asociatia Babilon Travel impreuna cu un grup informal, compus din 4 tineri entuziasti, printre care un tanar nevazator si unul cu oportunitati sociale reduse.

Beneficiarii proiectului sunt tineri (sau mai putin tineri) nevazatori sau cu dizabilitati de vedere, din tara si strainatate, care doresc sa viziteze municipiul Cluj-Napoca si sa cunoasca aspectele istorice, multiculturale si multietnice ale acestuia.

In vederea realizarii traseului turistic, adaptat nevoilor nevazatorilor, proiectul Terra Mirabilis isi propune sa realizeze suportul material menit sa documenteze traseul turistic si sa califice voluntari, in numar de opt, capabili sa insoteasca in siguranta persoanele sau grupurile de nevazatori pe acest traseu.

Suportul material este format din ghiduri turistice, harti si materiale informative si promotionale, care sa permita unei persoane sau unui grup de persoane cu dizabilitati de vedere, din tara sau strainatate, sa parcurga in siguranta un traseu de vizitare a Clujului, traseu care sa cuprinda cele mai reprezentative obiective turistice, monumente si lacasuri de cult si care sa scoata in evidenta dimensiunea multiculturala si multietnica a orasului. Suportul material, in limbile romana si engleza, va fi creat in formate potrivite persoanelor cu dizabilitati de vedere, adica ghiduri audio, materiale tiparite cu caractere mari, in alfabet Braille, insotite de harti si diagrame tactile. De asemenea aceste materiale vor fi disponibile si in format digital (MP3 si PDF).

Proiectul Terra Mirabilis, prin obiectivele stabilite, isi propune sa puna bazele unor viitoare schimburi nationale si internationale de tineri nevazatori sau cu dizabilitati de vedere si sa sprijine actiunile programului „Cluj-Napoca: Capitala Europeana a Tineretului 2015” si de asemenea proiectul „Cluj-Napoca: Capitala Culturala Europeana 2021”.

Odata cu finalizarea primei parti a proiectului au fost atinse urmatoarele obiective: formarea si pregatirea grupei de voluntari, identificarea si documentarea traseului turistic si a monumentelor ce-l compun. A doua parte a proiectului va debuta la 15 septembrie si se va finaliza cu tiparirea ghidurilor turistice si a materialelor de promovare si testarea traseul cu un grup de tineri nevazatori.

Proiect realizat cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Cluj-Napoca, prin Centrul de Informare Turistica al municipiului Cluj-Napoca.
Parteneri: Liceul Special pentru Deficienti de Vedere Cluj-Napoca, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Asociatia Nevazatorilor din Romania Filiala Cluj, Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca.
Sponsor: Class Shoe Romania.

Informatii suplimentare gasiti pe site-ul www.babilontravel.ro sau la tel. 0722634027, e-mail office@babilontravel.net. Persoana de contact: Gabi Nagy.