• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
DSC06413 01 scaled
  • aprilie 30, 2019

EVS Seeds: Formarea coordonatorilor de voluntari

Cei 8 voluntari internaționali ai proiectului „EVS Seeds” sunt găzduiți în 8 organizații și derulează activități în perechi de câte 2 voluntari în câte 2 ONG-uri sau instituții publice încă din septembrie 2018.

Scopul acestei abordări este, pe de o parte, de a sprijini dezvoltarea personală a voluntarilor implicați, și, pe de altă parte, de a contribui la dezvoltarea competențelor organizațiilor implicate (parteneri asociați) de a găzdui voluntari internaționali.

Fiecare partener asociat a participat deja la 2 sesiuni de formare, prima a avut loc în iunie 2018 (sesiune introductivă în Erasmus+, Serviciul European de Voluntariat și proiectul „EVS Seeds„) și cea de a doua s-a desfășurat în septembrie 2019 (un training rezidențial pe tema managementului voluntarilor internaționali). Pe viitor partenerii asociați urmează să beneficieze de alte astfel de sesiuni cu scopul final de a dobândi capacitatea de a găzdui în mod independent voluntari internaționali prin Programul Erasmus+/ Corpul European de Solidaritate al Comisiei Europene.

O altă activitate complementară a proiectului este cea de consultanță inidividuală și specifică oferită de CVCN fiecărei organizații și fiecărui coordonator de voluntari implicat. Scopul acestor întâlniri de consultanță este de a monitoriza activitatea coordonatorilor și voluntarilor, bunul mers al proiectului, respectiv de a sprijini direct coordonatorii.

Până acum, ne-am bucurat de întâlniri de consultanță productive și eficiente alături de partenerii asociați ai proiectului, care au arătat  orientare spre soluții în abordarea situațiilor neprevăzute din coordonarea voluntarilor internaționali, precum și deschiderea de a împărtăși momente frumoase petrecute alături de voluntari sau chiar datorită voluntarilor.

Întâlnirile de consultanță reprezintă o activitate complementară a proiectului EVS Seeds, coordonat de CVCN și co-finanțat prin Programul Erasmus+ al Comsiei Europene.