• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
00000238 medium
  • mai 20, 2013

Spectacol multicultural pe Bulevardul Eroilor – 500 de spectatori

Peste 500 de clujeni de toate varstele au asistat in weekend la spectacolul multicultural de dans din cadrul evenimentului “Crossing Borders”, care a marcat cea de-a sasea zi a Saptamanii Nationale a Voluntariatului organizata de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca.

Pe langa dansuri, participantii au avut ocazia sa se implice in jocuri si activitati interactive pregatite de voluntari si sa contribuie astfel activ la conturarea hartii lumii.

Sub privirile trecatorilor, copii, tineri si adulti au pictat cu vopsea colorata harti gigant, au identificat steaguri si simboluri specifice tarilor de provenienta ale voluntarilor si au raspuns la intrebari de cultura generala legate de aceste tari. Evenimentul s-a incheiat cu spectacolul de jonglerii si dans realizat de 6 grupuri reprezentand T Dance Transilvania, Boemdance, scoala de dans Bailarte, scoala de dans Salsa Caliente, grupul Bukunda live si grupul de dans al voluntarilor internationali.

Evenimentul “Crossing Borders” a fost organizat de 15 voluntari internationali veniti in Romania la Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca din Letonia, Islanda, Cehia, Danemarca, Portugalia, Italia, Franta, Venezuela si Azerbaijan prin Serviciul European de Voluntariat, finantat de Comisia Europeana prin Programul Tineret in Actiune.

In ultima zi a Saptamanii Nationale a Voluntariatului, a avut loc evenimentul „More colors”. 19 voluntari, 3 saloane, 2 holuri, 8 desene, 64 de ore de voluntariat. Toate acestea au reprezentat rezultatele unei zile dedicate Spitalulului clinic de urgenta pentru copii, sectiile Pediatrie I si Nefrologie. Inarmati cu pensule si culori cei 19 voluntari locali si internationali au pornit la drum cu o misiune clara: inveselirea spatiului in care micii pacienti ai spitalului isi petrec mare parte din timp. Alba ca Zapada, Mickey Mouse, Ariel si prietenii ei, toate personajele au prins viata sub mainile pricepute ale voluntarilor. Munca acestora a fost apreciata atat de catre copii si parinti cat si de catre personalul medical al celor doua sectii.

Pe langa evenimentul More colors, finalizarea Saptamanii Nationala a Voluntariatului a fost marcata duminica 19 mai in cadrul petrecerii voluntarilor. Efortul si meritele a peste 35 de voluntari locali si internationali au fost recunoscute si apreciate intr-un cadru magic realizat cu dibacie de iluzionistul Florin Suciu-Buh care a incantat audienta cu un numar de iluzionism inedit. Implicarea, devotamentul si intreg efortul depus de-a lungul celor 7 zile de voluntari in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului au dat roade si s-au concretizat in 10 evenimente care au scos in lumina importanta implicarii active in comunitate a fiecarui cetatean, prin propriul exemplu al voluntarilor implicati.

Saptamana Nationala a Voluntariatului a fost sustinuta de Uniunea Europeana – Programul Tineret in Actiune prin proiectele “TOY – Think of you!”, “You(th) redefine culture” si ”The rhythm of volunteering” precum si din veniturile Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca rezultate din Campania 2% in 2012.