• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
00000234 medium
  • mai 17, 2013

Meci international de fotbal „La terenuri”, in Manastur, in Saptamana Nationala a Voluntariatului

Selectionerii Aberto Scapini (Italia) si Royal Agamirzadeh (Azerbaijan), ambi voluntari, si-au adus joi echipele de fotbal formate din voluntari internationali si locali in zona „La terenuri” din cartierul clujean Manastur, pentru cel mai important meci al sezonului: cel al solidaritatii si prieteniei.

Competiţia sportiva “Playing for change” a avut loc in cadrul Saptamanii Naţionale a Voluntariatului,organizata in oras de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca.

Inainte de campionatul de fotbal propriu zis, echipele mixte, formate din fete si baieţi, au marcat spaţiului de joc al unuia dintre terenurile de fotbal, au vopsit porţile, au instalat plasa în cadrul metalic existent si au reparat peretele de protectie din sarma. Totodata, voluntarii au strans gunoaiele de pe spaţiu verde din zona terenului.

Prin munca lor, membrii echipelor au dorit sa ofere comunitatii un exemplu de implicare.

“A fost o dupa-amiaza relaxanta si cred ca am reusit sa aratam cum un gest mic schimba lucrurile cand toţi contribuim cu ceva.” O.T (voluntar local).
„Zona aceasta are mare potential. E pacat ca e nevoie sa vina altii din tari straine sa ne arate cum cu efort nu prea mare putem transforma o zona in paragina intr-un loc placut.” V.V. (localnic).
“Uite cum cu resurse puţine se pot face lucruri asa de frumoase”, a afirmat un manasturean care s-a alaturat iniţiativei Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca, atat in activtatea de voluntariat cat si in campionatul de fotbal.

Evenimentul este susţinut de Uniunea Europeana – Programul Tineret în Acţiune prin proiectele “TOY – Think of you!”, “You(th) redefine culture” si ”The rhythm of volunteering” precum si din veniturile Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca rezultate din Campania 2% în 2012.