• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
00000121 medium
  • august 15, 2011

S-a incheiat proiectul “DO! DO! DO! It’s time for YOU!”

Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca anunta finalul proiectului SEV “DO! DO! DO! It’s time for YOU!” implementat in perioada 15 decembrie 2010 – 15 august 2011. In cadrul acestui proiect au fost gazduiti pe o perioada de 4 luni (1 februarie 2011 – 31 mai 2011) 8 voluntari din 6 tari diferite: Fabio Mascialino (Italia), Katherina Wendlik (Austria), Johanna Steigenberger (Austria), Bo Alkemade (Olanda) Sarah Foster (Irlanda de Nord), Edita Noreikate (Lituania), Regimantas Puida (Lituania)

Cei 8 tineri implicati in acest proiect au planificat si organizat 14 evenimente (VOLUNTEXPO – targ de oferte de voluntariat, PROMO SEV, Parada voluntarilor, evenimentul “Hai, sustine voluntariatul!”, Eco Cafe, Proiectie de filme, Lectie de educatie multicuturala, Ziua veseliei, Light into the night – eveniment de recunoastere a muncii voluntarilor, Expozitie foto, 3 actiuni de voluntariat: constructia de custi pentru cainii unui adapost, igienizarea a doua zone din padurea Faget, trasarea terenului de sport din comuna Sandulesti si Seara voluntarilor ) in cadrul editie a X-a Saptamanii Nationale a Voluntariatului (SNV) la Cluj-Napoca desfasurata in perioada 9-15 mai 2011.

Pe langa cele 14 evenimente din SNV cei 8 voluntari au mai organizat o colecta de hrana pentru un adapost de caini, au mentinut un blog (http://www.inclujon.wordpress.com) unde au postat articole despre experinetele traite ca voluntari SEV si au organizat 11 prezentari despre Serviciul European de Voluntariat in facultatile si licee clujene.

Prin activitatile derulate in acest proiect cei 8 voluntari au avut ocazia se dezvolte personal, sa traisca o experienta multiculturala, sa invete lucruri noi si sa invete limba romana. Proiectul a fost finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune administrat in Romania de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale.