• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
00000249 medium
  • iunie 6, 2013

Noutati proiect “The Rhythm of Volunteering” – rezultate finale

8 voluntari internationali din 5 tari de pe 3 continente au organizat la Cluj 5 evenimente publice in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului editia a 12-a.

Acesta este un rezumat succint al proiectului „The Rhythm of Volunteering” derulat la Cluj-Napoca in perioada martie-august 2013 de catre Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca.

In perioada 01.03.2012 si 31.08.2013, in cadrul Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca s-a desfasurat proiectul „The Rhythm of Volunteering”, proiect prin care 8 voluntari veniti din Venezuela, Azerbaijan, Portugalia, Italia si Franta, au promovat, in cadrul a 5 evenimente publice, voluntariatul international si local la nivelul comunitatii clujene.

In acest sens voluntarii au avut o luna si jumatate de planificare si pregatire a celor 5 evenimente desfasurate in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului derulata in perioada 13-19 mai 2013. Aceasta a fost ocazia in care voluntarii si-au vazut puse in practica ideile care inainte cu cateva luni pareau doar vise:

• 31 de voluntari locali implicati in realizarea Flashmobului de debut a Saptamanii Nationale a Voluntariatului;
• speed-dating civic in cadrul targului de oferte de voluntariat, VOLUNTEXPO, evenimnet care a deschis Saptamana Natioanala a Voluntariatului si la care au participat aproximativ 600 de Clujeni;
• workshop de dezvoltare a empatiei, adresat celor 28 de beneficiari ai asociatiei Familia Regasita;
• 45 de participanti la evenimentul de promovare a egalitatii de gen (EXPRESIONS 4 GENDER EQUALITY) si la sesiunea foto care a precedat evenimentul;
• 450 de Clujeni care au participat la evenimentul CROSSING BORDERS si au asistat la spectacolul multicultural pregatit de cei 8 voluntari;
• 41 de voluntari locali si internationali care au beneficiat de un eveniment special de recunoastere a meritelor tuituror celor implicati in planificarea si organizarea Saptamanii Nationale a Voluntariatului.

Toate aceste evenimente au fost organizate de catre cei 8 voluntari internationali veniti in Romania prin Serviciul European de Voluntariat si echipa de coordonare, in cadrul proiectului „The Rhythm of Volunteering” finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune.