• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
00000218 medium
  • aprilie 22, 2013

Saptamana Nationala a Voluntariatului la Cluj (13-19 mai 2013)

Voluntariatul ne aduce impreuna!

Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca anunta cea de-a doisprezecea editie a
SAPTAMANII NATIONALE A VOLUNTARIATULUI LA CLUJ-NAPOCA
SNV se va desfasura in perioada 13-19 mai 2013

SNV este un eveniment national anual, menit sa mobilizeze cat mai multe organizatii si cat mai multi voluntari care sa contribuie la dezvoltarea comunitatilor lor si sa atraga sprijinul celorlalti pentru activitatea voluntarilor si recunoasterea meritelor acestora.
Programul SNV la Cluj-Napoca:

13 mai 2013

VOLUNTEXPO – traditionalul targ de oferte de voluntariat – CVCN invita institutiile publice si organizatiile neguvernamentale care implica voluntari, sa participe cu un stand de prezentare a ofertei de voluntariat in cadrul VOLUNTEXPO, eveniment care va avea loc in P-ta Muzeului, intre orele 10:00-17:00. Invitam organizatiile care doresc sa participe la Voluntexpo sa completeze si sa trimita prin email formularul de inscriere (formularul poate fi descarcat mai jos). Adresa de contact pentru inscrierea la VOLUNTEXPO este cluj@voluntariat.ro iar data limita este 4 mai 2013.

14 mai 2013

THIS ABILITY – workshop-ul urmareste cresterea gradului de constientizare asupra dificultatilor intampinate de persoanele cu dizabilitati. Trecatorii vor fi invitati sa experimenteze prin jocuri de rol si exercitii practice barierele intampinate de persoanele cu dizabilitate in viata de zi cu zi. Evenimentul va avea loc pe strada Eroilor in intervalul orar 11:00-14:00.

15 mai 2013

TAKE CARE – atelierul va fi organizat in cadrul Asociatiei Familia Regasita, pentru beneficiarii Clubului copiiilor gazduit de aceasta. Prin exercitii si activitati interactive, beneficiarii asociatiei – copiii vor fi incurajati si sprijiniti sa isi dezvolte abilitati de relationare empatica, de intelegere a perspectivei celorlalti, de decodificare a sentimentelor celorlalti, etc.

EXPRESSIONS 4 GENDER EQUALITY! – pornind de la egalitatea de gen, evenimentul leaga exprimarea prin arta de tematica drepturilor femeilor si garantarea acestora in comunitatile noastre. Evenimentul va avea loc in Cafeneaua Sisters (str. Universitatii nr.2, Cluj-Napoca) incepand cu ora 19:30.

16 mai 2013

PLAYING FOR CHANGE – evenimentul sportiv sub forma unui campionat intercultural de fotbal care implica echipe mixte baieti si fete de culturi si nationalitati foarte variate. Acesta se va desfasura in zona terenurilor sportive din cartierul Manastur si va fi precedat de o actiune concreta de voluntariat : igienizarea zonei, marcarea terenurilor de sport, etc.

17 mai 2013

GIVE AND GAIN DAY– zi dedicata voluntariatului corporatist; alaturi de voluntari din cadrul companiei MDM Group, vom pregati o masa pentru beneficiarii Centrului pentru 70 de persoane fara adapost din cadrul Asociatiei Prison Fellowship.

18 mai 2013

CROSSING BORDERS – eveniment multicultural ce va prezenta culturile diversilor voluntari internationali gazduiti in Cluj-Napoca. Acest atelier va stimula experimarea culturala prin arta: muzica, dans, teatru si alte forme de arta.

19 mai 2013

MORE COLOURS – actiunea concreta de voluntariat in beneficiul a doua sectii de pediatrie a Spitalului de Urgenta pentru Copii din Cluj-Napoca urmareste imbunatatirea mediului in care sunt spitalizati copiii prin zugravirea si pictarea a 5 saloane din cadrul celor 2 sectii.

VOLUNTEER PARTY– actiune de recunoastere a meritelor voluntarilor, sunt invitati voluntarii activi in SNV 2013, locatia va fi anuntata prin intermediul invitatiilor.

Evenimentul este sustinut de Uniunea Europeana – Programul Tineret in Actiune prin proiectele “TOY – Think of you!”, “You(th) redefine culture” si ”The rhythm of volunteering” precum si din veniturile Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca rezultate din Campania 2% 2012.

Pentru detalii va stam la dispozitie la urmatoarele date de contact: telefon 0746 78 68 81 sau 0264 43 14 11, e-mail programecvcn@voluntariat.ro persoana de contact: Ioana Bere.

Va asteptam sa va alaturati Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca pentru a sarbatori impreuna Saptamana Nationala a Voluntariatului!

Voluntariatul ne aduce impreuna!

 

Alte informatii