• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
00000173 medium
  • august 9, 2012

Festivalul Jocurilor Traditionale in Parcul Etnografic Romulus Vuia

In data de 11 august, intre orele 10.00 – 16.00, Muzeul Etnografic al Transilvaniei organizeaza prima editie a FESTIVALULUI JOCURILOR TRADITIONALE, eveniment care va oferi vizitatorilor sansa de invata si de a participa la jocuri traditionale, simple, din diferite parti ale lumii. Actiunea este sprijinita de BRITISH COUNCIL ROMANIA, care participa cu jocuri de invatare a limbilor straine, adresate copiilor, de CENTRUL DE VOLUNTARIAT CLUJ-NAPOCA, care organizeaza un atelier de jocuri de masa si asigura implicarea voluntarilor in eveniment, si de SC PITECHAPPS SRL, care asigura sustinerea materiala a proiectului.

Practicarea sportului fara discriminari, pe fondul intelegerii reciproce, in spiritul prieteniei, solidaritatii si corectitudinii este adevaratul sens al spiritului olimpic. Festivalul Jocurilor Traditionale isi propune transmiterea acestui spirit catre vizitatorii sai de toate varstele, in perioada desfasurarii Jocurilor Olimpice de la Londra.
Coordonatoarea evenimentului, CAMILLA ROONEY (ANGLIA), a organizat un mare numar de proiecte de voluntariat pentru Universitatea din Liverpool, Young Tate Liverpool, Centrul Cultural Trafo si Teatrul Merlin din Budapesta, Muzeul de Etnologie din Hanoi (Vietnam) si Muzeul Femeilor Vietnameze din Hanoi, si, cu incepere din acest an, organizeaza proiecte culturale in parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Festivalul se adreseaza copiilor si adultilor de toate varstele si ne asteptam la participarea unui numar mare de familii.
Jocurile de miscare sunt jocuri individuale, cu reguli foarte simple, la care pot participa copii si adulti. Aceste jocuri sunt specifice unor tari diferite. Totusi, asa cum spiritul sportiv se regaseste in toate tarile lumii, la fel si jocurile “copilariei” sunt jucate peste tot in lume, caci ele sunt create de imaginatia copiilor si de dorinta tuturor, a copiilor si a adultilor, de amuzament si de intrecere.Astfel, de exemplu, participantii vor avea surpriza sa descopere ca jocul specific Indoneziei, „Lompat Tali”, este identic cu „Elasticul” romanesc.
Se vor desfasura simultan jocuri din: India, Indonezia, Malaezia, Brazilia, Coreea, Trinidad si Tobago, Cambodgia, Anglia si Romania.
Jocurile vor fi coordonate de catre voluntarii Centrului de voluntariat, care vor explica regulile si vor tine scorul, iar participantii vor resimti atat spiritul de competitie si de fair play caracteristic Olimpiadei cat si atmosfera de sarbatoare intre prieteni, in cadrul natural placut al Parcului Etnografic.

Actiunea va avea loc intr-un spatiu special amenajat din sectia in aer liber a Muzeului Etnografic. Invitam la jocuri pe toti cei doritori de amuzament si competitie, sambata, 11 august, intre orele 10.00 – 16.00, in Parcul Etnografic „Romulus Vuia” din Cluj, str. Taietura Turcului FN .