• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
  • aprilie 15, 2013

Noutati proiect “The Rhythm of Volunteering”

La inceputul lunii aprilie au ajuns in organizatia noastra cei 8 voluntari internationali implicati in proiectul EVS „The Rhythm of volunteering”. Voluntarii vin din 5 tari diferite de pe 3 continente: Stephanie, Leonel si Ricardo (Venezuela), Royal (Azerbaijan), Susana si Lucinda (Portugaila), Gaelle (Franta) si Linda (Italia). Voluntarii vor ramane in Cluj 2 luni, timp in care vor concepe, planifica, organiza si realiza impreuna cu voluntarii locali ai CVCN Saptamana Nationala a Voluntariatului editia a XII-a.

In cadrul acestei sapatamani, ei vor realiza 5 evenimente publice care au ca scop promovarea voluntariatului local si international. O parte a acestor evenimente sunt cu traditie, organizate si in anii precedenti in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului, evenimente precum Voluntexpo sau Seara voluntarilor. Pe langa aceste evenimente voluntarii au posibilitatea de a crea altele noi, care sa corespunda intereselor lor personale.

Debutul etapei de planificare a evenimentelor din SNV s-a realizat in cadrul unei sesiuni de teambuilding si planificare de 3 zile, care a avut loc in perioada 9-11 aprilie in Maguri Racatau, sesiune la care au participat toti voluntarii gazduiti in prezent de CVCN si membrii echipei. Sesiunile de lucru au facut posibila crearea unei viziuni mai clare asupra intregului stagiu, iar jocurile si activitatile din timpul liber au contribuit la coeziunea grupului si intarirea spiritului de echipa.

Proiectul “The Rhythm of volunteering” este finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune.