• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
00000217 medium
  • ianuarie 14, 2013

Call pentru voluntari – stagiu Uganda

Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca cauta 4 voluntari romani pentru un stagiu de voluntariat in Uganda, Africa.

Unde? Kampala, Uganda

Cand? octombrie 2013 – septembrie 2014

Ce?

Voluntarii vor fi implicati in activitatile organizatiei gazda, Africa Youth Ministries, ce se vor desfasura atat in Kampala, cat si in zona rurala deservita de organizatia partenera. Principalele domenii de activitate ale voluntarilor vor fi:
– organizarea de activitati educative in scoli primare locale partenere;
– proiecte educative de protectia mediului, plantare de copaci, etc. alaturi de scoli locale;
– participarea la activitati de generare de profit si eradicare a saraciei.

Voluntarii vor avea parte de pregatire inainte de plecare (pregatire oferita de catre Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca), dar si la sosirea in tara gazda. Organizatia gazda, Africa Youth Ministries, va organiza un training de orientare la debutul stagiului abordand tematici precum socul cultural in Uganda, masuri de securitate, oferirea de informatii cu rol in prevenirea riscurilor legate de sanatatea voluntarilor etc. In acelasi timp, voluntarii vor avea suportul unui mentor care ii va sprijini in integrarea in comunitatea locala, dar si al unui supervizor pentru desfasurarea in bune conditii a activitatilor planificate.

Cerinte

Varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani.
Aplicantul sa nu fi derulat pana in prezent un alt stagiu de voluntariat prin Serviciul European de Voluntariat.
Limba engleza: nivel avansat.
Abilitati dezirabile:
– capacitatea de munca in conditii dificile (din punct de vedere emotional), dar si de stres;
– adaptabilitate si flexibilitate (in special in raport cu diferentele culturale, dar si conditiile de viata si de munca specifice tarilor in curs de dezvoltare);
– maturitate si echilibru emotional;
– empatie, caldura, competente de relationare;
– spirit de initiativa si capacitatea de a pune in practica proprile idei;
– capacitatea de a lucra atat in echipa, cat si individual.

Procesul de selectie

Candidatii interesati sunt rugati sa trimita Curriculum Vitae si scrisoare de intentie in limba engleza pana in 17 ianuarie 2013, ora 16:00, exclusiv prin e-mail la adresa evscluj@voluntariat.ro. Va rugam sa mentionati la subiectul mesajului “Aplicatie proiect Uganda”. Numai candidatii selectati vor fi contactati pentru programarea unui interviu telefonic.


Propunerea de proiect urmeaza a fi trimisa spre finantare, prin Programul Tineret in Actiune, catre Agentia Executiva de la Bruxelles, la termenul de 1 februarie.

Organizatie partenera

Africa Youth Ministries este o organizatie nonprofit focusata pe oferirea de servicii pentru copii si tineri, pornind de la nevoile identificate in comunitatile locale in care aceasta isi desfasoara activitatea. Programele organizatiei vizeaza domenii de interventie diverse – social, sanatate (preventie si adresarea problemelor asociate cu HIV/SIDA), peace-building, etc. Mai multe detalii despre organizatie se gasesc pe site-ul acesteia: www.aymu.org.