• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
00000221 medium
  • aprilie 24, 2013

APEL parteneri locali in „Caravana SEV”

Esti o organizatie activa in promovarea voluntariatului? Te invitam sa fii partenerul nostru in organizarea evenimentelor locale din Caravana SEV!

In perioada 15 septembrie – 25 octombrie 2013, in cadrul proiectului ”gONG – Voluntariatul intra in scena”, derulat de Pro Vobis in parteneriat cu Centrul de Voluntariat Cluj Napoca (CVCN), A.R.T. Fusion, Creativ, Team for Youth, vor avea loc 25 evenimente in 25 localitati din tara, preferabil din judete diferite. Aceste evenimente au ca scop promovarea voluntariatului si a Serviciului European de Voluntariat la nivel local, printr-o interactiune directa cu cei interesati.

Se cauta organizatori locali!

Evenimentele locale din cadrul Caravanei SEV vor fi evenimente gandite dupa o „reteta” testata de noi cu succes in proiecte anterioare. Fiecare eveniment va dura intre 4 si 6 ore, si va cuprinde o serie de dialoguri si interactiuni structurate intre persoane resursa si participanti din comunitatea locala interesati de subiect: voluntari, organizatii, institutii. Astfel, evenimentele vor cuprinde o sesiune de informare cu privire la voluntariat in general si SEV in special, o sesiune de intrebari si raspunsuri legate de procedurile pentru implementarea de proiecte SEV, o sesiune de impartasire directa a experientelor de catre voluntarii care au incheiat stagii SEV (atat experienta lor legata de organizatia de trimitere si cea gazda, cat si experienta lor ca voluntari si experientele personale traite pe durata stagiului).

Partenerii locali vor avea la dispozitie doua luni pentru planificarea evenimentelor locale si vor beneficia de un workshop pregatitor. Pro Vobis asigura resurse informationale & video pentru eveniment, cat si persoane resursa – voluntari romani care si-au incheiat stagiile SEV si formatori din reteaua Tineret in Actiune. Totodata, partenerii locali vor avea la dispozitie un buget pentru pregatirea si desfasurarea evenimentului din cadrul Caravanei SEV (costuri de personal, materiale, inchiriere sala, protocol, etc).

Daca vrei sa organizezi un astfel de eveniment in cadrul Caravanei SEV in regiunea ta, completeaza si trimite formularul (descarca de mai jos) pana la data de 1 mai 2013, la adresa evscluj@voluntariat.ro, tel. 0726 906 280 persoana de contact Oana Ticle.

Conditii de participare:
– Participarea obligatorie la workshop-ul de pregatire a Caravanei SEV in perioada 26-28 iunie 2013 organizat de CVCN in judetul Cluj (cu intrare in 26 si iesire in 28). In cadrul acestuia, colaboratorii locali vor participa la o prezentare si la o simulare a evenimentelor pe care ei le vor organiza in cadrul Caravanei SEV. Scopul workshop-ului este de a familiariza organizatorii locali cu informatiile privind SEV si de a experimenta direct activitatea pentru a putea retusa conceptul evenimentului pe baza reactiilor si sugestiilor primite de la participanti. Ne rezervam optiunea de a inlocui din program organizatiile care nu participa la acest workshop.
– Implementarea unui eveniment de promovare standard, agreat in cadrul Caravanei SEV, in perioada 15 septembrie-25 octombrie 2013.
– Dupa desfasurarea evenimentului din cadrul caravanei, colaboratorii locali vor realiza un raport al evenimentului implementat, care va cuprinde un scurt rezumat al discutiilor, lista de participanti (in original, cu semnaturile acestora) si fotografii de la eveniment. Informatiile despre evenimentele locale ale Caravanei SEV vor fi diseminate in timp real prin intermediul retelei de socializare Facebook si stiri despre evenimente vor fi postate pe paginile web ale promotorilor proiectului.

Toate inscrierile vor fi supuse unei selectii. Organizatiile inscrise vor fi anuntate de rezultatele selectiei pana la data de 10 mai 2013.

Detalii despre proiect
Caravana SEV face parte din proiectul gONG – Voluntariatul intră în Scenă, implementat de Pro Vobis în parteneriat cu A.R.T. Fusion, Creativ, Team4Youth si Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, finanţat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acţiune, Structuri de Suport SEV.

 

Alte informatii