• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
WhatsApp Image 2022 06 09 at 1.08.51 PM
  • iunie 9, 2022

O.B.L.I.O. – One Bridge For Lifelong Inclusive Organisations

‘’O.B.L.I.O. – One Bridge For Lifelong Inclusive” este un proiect Erasmus + (Acțiunea Cheie 2 – Parteneriate pentru Cooperare) care își propune să doteze organizațiile și lucrătorii de tineret cu competențe pentru a aborda egalitatea de gen prin intermediul a patru resurse educaționale care vor fi dezvoltate până în aprilie 2024. Proiectul durează 26 de luni și  dorim să contribuim la o Europă mai tolerantă și mai sensibilă la probleme de gen prin lucrul cu tinerii.

Ce vrem să dezvoltăm?

  1. Un ghid pas cu pas pentru organizațiile sensibile la gen
  2. Un proiect de instruire privind integrarea egalității de gen
  3. O experiență educațională în realitate virtuală
  4. Un curs masiv on-line deschis despre educația pentru egalitatea de gen

OBLIO în numere și cu impactul pe care ni-l propunem:

Vrem să abordăm peste 470 de organizații care doresc să introducă perspectiva egalității de gen în structurile lor și aproximativ 560 de lucrători de tineret, educatori, formatori și profesioniști în domeniul tineretului. Așteptăm cu nerăbdare să împuternicim organizațiile să devină mai sensibile la problemele de gen și să vedem cum lucrătorii de tineret vor crea spații educaționale mai sigure și mai incluzive, devenind conștienți și proactivi cu privire la problemele de gen.

Proiectul este implementat de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca în parteneriat cu Asociația Graal (Portugalia), Cazalla Intercultural (Spania) și beneficiază de o finanțare de 100.278 euro în programul Erasmus+ al Comisiei Europene.