• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
20220224 153815 1
  • iunie 9, 2022

ENTREPRENEUR+ : Exploring Entrepreneurship beyond Concepts

„Entrepreneur +: Exploring Entrepreneurship beyond Concepts” este un proiect Erasmus+ (Acțiunea Cheie 2 – Parteneriate pentru Cooperare) care are ca scop creșterea capacității lucrătorilor de tineret de a furniza programe de învățare calitativă și activități care promovează competențele antreprenoriale în rândul tinerilor printr-un set de patru instrumente și metode inovatoare dezvoltate în cadrul proiectului. Acesta are o durată de 20 de luni și este implementat între ianuarie 2022 și august 2023.

Rezultatele proiectului includ crearea de diverse produse intelectuale precum: un joc de societate pentru dezvoltarea contextelor de învățare non-formală „Future Entrepreneur”, două manuale și programe de formare „De la idee la afacere”, respectiv „Cum să-ți finanțezi propriul proiect de voluntariat și un set de 15 videoclipuri „Planuri de Afaceri – How to”. Alte activități includ desfășurarea unui concurs de plan de afaceri cu cel puțin 40 de participanți, organizarea unui training internațional de antreprenoriat cu 24 de participanți din 4 țări, desfășurarea a 4 proiecte locale de voluntariat. implicând cel puțin 40 de tineri, organizând 8 evenimente multiplicatoare cu participarea a cel puțin 300 de lucrători de tineret.

Produsele dezvoltate se adresează lucrătorilor de tineret și persoanelor care lucrează direct cu tinerii în funcție de locul lor de muncă (profesori, personal al organizațiilor neguvernamentale etc.). Proiectul implică activ în diverse activități tineri interesați de antreprenoriat din țările partenere.

Proiectul este implementat de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca în parteneriat cu Associazione di promoție sociale Joint (Italia), Backslash (Spania) și Gemeinsam leben und lernen in Europa e.V. (Germania) și beneficiază de o co-finanțare în valoare de 103.730 euro prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene.