• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
SNV CVCN 2015 1
  • mai 14, 2015

Peste 150 de persoane nevoiase s-au bucurat de o masa calda in SNV

Peste 150 de persoane cu dificultati socio-economice s-au bucurat de o masa calda pregatita in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului de o echipa de 17 voluntari, in trei locatii din oras: Centrul Social de Urgenta din Cluj-Napoca, Cantina Primariei si Cantina Facultatii de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii.

Echipa asociatiei “O masa calda” impreuna cu o echipa de voluntari ai Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca (CVCN) si voluntari din cadrul companiei MDM Group au gatit pentru cei peste 150 de beneficiari, tocanita de cartofi cu carne de porc. Implicarea voluntarilor CVCN in activitatile celor de la “O masa calda” devine astfel o traditie, fiind al doilea an in care activitatea este organizata in Saptamana Nationala a Voluntariatuli de cele doua asociatii.

Cei de la “O masa calda” pregatesc din anul 2013, in fiecare zi de joi mancare, pentru persoanele nevoiase, respectand regula ca bugetul alocat unei mese sa nu depaseasca 100 de lei pentru 50 de portii. Asociatia ii incurajeaza si pe alti doritori sa le sprijine activitatea fie prin donatii, fie prin organizarea efectiva a unei mese.

In Saptamana Nationala a Voluntariatului, voluntarii internationai au ales reteta, au cumparat ingredientele necesare si au mobilizat echipa de voluntari locali alaturi de care au gatit efectiv in toate cele trei locatii.

Saptamana Nationala a Voluntariatului continua si vineri, 15 mai 2015, cand in Parcul Central clujenii sunt asteptati la evenimentul“Share and Trade Bazaar”. Acestia vor avea ocazia sa participe la ateliere precum facepaiting, modelaj de baloane, jocuri logice, crosetat, etc.

Saptamana Nationala a Voluntariatului este organizata in Cluj-Napoca de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca in cadrul proiectelor “Year of the Youth Invasion” si “EUROPEAN volunteers in YOUTH CAPITAL”, proiecte finantate de Comisia Europeana prin programele Tineret in Actiune si Erasmus +, gestionate in Romania de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale.

Pentru mai multe detalii ne puteti contacta la 0746786881, 0264 431 411 sau pe adresa de e-mail programecvcn@voluntariat.ro, persoana de contact Ioana Bere.