• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
Professional Volunteering
  • mai 25, 2015

Apel curs destinat coordonatorilor de voluntari – “Professional Volunteering”

Professional Volunteering
– curs destinat cresterii calitatii muncii de coordonare a voluntarilor si a programelor de voluntariat –

 

Descriere

Cursul Professional Volunteering este un curs dezvoltat in cadrul proiectului cu acelasi nume coordonat de Gemeinsam leben&lernen in Europa e.V (DE) in parteneriat cu Community Service Volunteers (UK), Dobrovolnicke Centrum o.s (SZ) si Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca (RO) in cadrul programului Erasmus +, Actiunea Cheie 2 (Cooperare pentru inovare si schimb de bune practice – Parteneriate stategice).

Cursul isi doreste se sprijine procesele de gestionare a voluntarilor si a programelor de voluntariat, venind in intampinarea nevoilor de perfectionare a coordonatorilor de voluntari. Astfel cursul abordeaza teme precum: managementul programelor de voluntariat, legislatia in domeniul voluntariatului, etapele managementului voluntarilor (pregatire, recrutare, selectie, orientare, supervizare, monitorizare, motivare, recunosterea meriterlor si evaluare), dar si teme conexe precum initierea si gestionarea evenimentelor publice in care se implica voluntarii, elemente de PR, cooperare si networking in sectorul ONG, sustenabilitatea in sectorul de voluntariat etc.

Perioada: 26 iunie 2015 – 30 iunie 2015 (5 zile)

Obiectivele cursului:
• sa ofere informatii generale si cunostinte specifice cu privire la continutul si modul de organizare si functionare a unui program de voluntariat si a unui sistem profesionist de managementul voluntarilor;
• sa dezvolte abilitatile necesare indeplinirii cu succes a rolului de coordonator de programe de voluntariat si de coordonator de voluntari;
• sa ofere modele de instrumente si metode de lucru utile in munca cu voluntarii, dar si in managementul programelor/serviciilor/organizatiilor in care acestia sunt implicati;
• sa ofere cadrul potrivit unui schimb de experienta intre participanti si intre participanti si echipa de formatori.

Asteptam inscrierea persoanelor care:
– au o pozitie de coordonator de voluntari (preferabil incepator) in organizatia din partea careia aplica;
– cunosc contextul si nevoile organizatiei din care provin;
– au capacitatea de a valorifica in organizatia lor competentele dobandite la curs;
– au disponibilitatea sa participe integral la cele 5 zile de curs (cu program de lucru zilnic de la ora 10.00 la 17.00);
– sunt dispuse sa completeze integral formularul de candidatura acordand seriozitate fiecarui camp din formular;
– sunt motivate sa se implice activ pe perioada cursului.

Conditii de participare:
• Prezenta este obligatorie pe toata durata celor 5 zile de formare (programul este de 7 ore zilnic din care 6 ore de formare, si 3 pauze).
• Nu se percepe taxa de participare, intrucat modulul este co-finantat de Comisia Europeana prin Programul Erasmus+, proiecte de tipul Parteneriate Strategice.
• Se ofera diploma de participare (nu este o diploma acreditata).
• Nu sunt acoperite cheltuielile de cazare, si transport ale participantilor, sunt insa acoperite cheltuilele cu pauza de pranz si pauzele de cafea.
• Organizatorii cursului asigura toate materialele necesare desfasurarii cursului in context non-formal.
• Cursul este pregatit si implementat pe baza unei metodologii de invatare non-formale care pune accent pe participare si implicare activa in procesul de invatare al cursantilor, de aceea va asteptam pregatiti cu entuziasm si buna dispozitie pentru 5 zile pline si cu imbracaminte/incaltaminte confortabila.

Loc de desfasurare: cursul se va desfășura în Cluj-Napoca, locatia exacta va fi comunicata persoanelor selectate.

Inscriere: Inscrierea se poate face pana la data de 18.06.2015 orele 15.00. Formularul de inscriere poate fi descarcat mai jos. Formularul completat se va trimite prin email la office@centruldevoluntariat.ro. Rezultatele selectiei vor fi comunicate in data de 22.06.2015.

Pentru orice informatii si detalii suplimentare legate de curs, ne puteti contacta la telefon 0264 431 411, sau email office@centruldevoluntariat.ro, persoana de contact Adriana Laslo.