• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
SNV CVCN 2015 4
  • mai 16, 2015

Schimb gratuit de lucuri si cunostinte in SNV

Vineri dupamasa, zona foisorului din Parcul Central s-a transformat intr-un targ in care clujenii au putut sa faca schimb gratuit de lucuri si cunostinte. Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca (CVCN) impreuna cu cei de la Lucruri Gratis au organizat evenimentul ,,Share & Trade Bazaar” in cadrul editiei 14 a Saptamanii Nationale a Voluntariatului.

Evenimentul, gandit si realizat de voluntari internationali si cei locali, a vizat crearea unui spatiu deschis, interactiv in care trecatorii sa poata sa schimbe lucrui si mai mult decat atat sa impartaseasca diverse abilitati, in cadrul unor ateliere desfasurate in aer liber. Atelierele au fost initiate de diverse persoane din comunitate si au fost deschise publicului larg: jocuri logice, skateboarding, lucru manual, pictura pe fata, dans hip-hop, imprimare pe tricou, make-up, bratari din noduri marinaresti, baloane, jonglerie, sah, impletituri de par in stil african si tango au fost abilitatile pe care trecatorii le-au putut dobandi ieri in parc. Initiativei voluntarilor s-au alaturat 68 de persoane care au participat la ateliere si peste 300 de vizitatori ai targului.

“Este interesant cum o simpla plimbare in parc se poate transforma intr-o experienta de invatare.” – a declarant Ana M. participant la ateliere.

In concomitent cu atelierele, s-a desfasurat si targul cu lucruri gratis. Timp de patru ore foisorul Parcului Central a fost impanzit de clujeni interesati sa ofere lucruri gratis cat si sa plece acasa cu lucruri folositoare.

“Ne bucuram mult sa vedem cat de deschisa este comunitatea la astfel de initiative si intetegem ca o nevoie clara crearea de cat mai multe spatii de interactiune si schimb pentru comunitate.”– a declarat Rosa G. unul dintre voluntarii care au initiat evenimentul.

Saptamana Nationala a Voluntariatului continua si in weekend, sambata va avea loc la Cizmarie evenimentul “The other side of prejudice”, iar duminica in Parcul Central, incepand cu orele 10:00, copiii sunt asteptati sa participe la un tur al lumii intr-o zi, in cadrul “Vanatorii de comori – Around the world in one day”.

Saptamana Nationala a Voluntariatului este organizata in Cluj-Napoca de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca in cadrul proiectelor “Year of the Youth Invasion” si “EUROPEAN volunteers in YOUTH CAPIATL”, proiecte finantate de Comisia Europeana prin programele Tineret in Actiune si Erasmus +, gestionate in Romania de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale.

Pentru mai multe detalii ne puteti contacta la 0746786881, 0264 431 411 sau pe adresa de e-mail programecvcn@voluntariat.ro, persoana de contact Ioana Bere.