• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
Imagine Articol Website 36 1
  • noiembrie 8, 2022

Renovarea unei săli de clasă din Școala Gimnazială Bonțida

Avem puterea să schimbăm lucrurile din jurul nostru atunci când ne propunem! Aceasta a fost concluzia elevilor și cadrelor didactice din Școala Gimnazială Bonțida care în perioada 27 august – 9 septembrie au participat la o acțiune de renovare a unei săli de clasă.

Prin această inițiativă, Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca și Școala Gimnazială Bonțida și-au propus să creeze un spațiu educațional inedit la școală pentru activități școlare, dar și extrașcolare! Totul a început prin nevoia exprimată de cadrele didactice de a avea un astfel de spațiu, inclusiv de a muta biblioteca școlii într-un spațiu mai primitor și încăpător!

Elevii și cadrele didactice, dar și alți voluntari au muncit serios cele două săptămâni pentru a transforma sala de clasă de la etajul al doilea, într-un spațiu modern. A fost demolată soba de teracotă – doar această activitate a necesitat o zi și umplerea a peste 20 de saci cu moloz, au fost demontate lambriurile, îndreptați și zugrăviți pereții, iar parchetul rașchetat! Au fost intervenții și în zona de circuite electrice și montat un videoproiector și un sistem audio. În perioada următoare urmează a fi aduse rafturile pentru bibliotecă, cărți, jocuri de societate, bean bag-uri și perne.

Acțiunea comunitară face parte din Proiectul “Educație în comunități interetnice. Mobilizare autentică” este derulat de Asociația Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca în parteneriat cu Asociația JK Youth Zalău și Asociația Organizația Creștina Something New. Proiectul beneficiază de o finanțare în valoare de 108.761,08 euro, prin programul Active Citizens Fund – Romania, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.