• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
CVCN IOM
  • iunie 22, 2015

Rezultate activitate Jobshadowing Norvegia-IOM

In perioada 14-18 iunie 2015, doua persoane din echipa CVCN, impreuna cu trei reprezentanti din primariile comunelor Floresti, Tureni si Sinpaul au participat, in cadrul proiectului “Voluntariatul, o punte intre etnii” la o activitate de jobshadowing in Norvegia la organizatia International Organization for Migration.

Pe parcursul celor 3 zile ale vizitei, delegatia romana a avut ocazia sa inteleaga complexitatea abordarii problematicii integrarii in Norvegia, sa viziteze si sa cunoasca 5 institutii si organizatii implicate in procesul de sustinere a imigrantilor a refugiatilor si inclusiv a persoanelor de etnie roma.

Cele trei zile au inclus vizite la organizatii, ateliere de lucru, vizionare de filme, intalniri si discutii cu persoane implicate direct in punerea in practica a tuturor masurilor menite sa faciliteze integrarea imigrantilor.

Vizita a urmarit intelegerea mecanismelor care vizeaza relationarea interetnica dar si preluarea unor modele de buna practica care sa poata sa fie mai apoi transferate catre comunitatile multi etnice implicate in proiect (Floresti, Tureni si Sinpaul). Concluziile intalnirii se refera la intelegerea procesului intagrare ca un proces pe termen lung si foarte lung, in care masurile trebuie sa fie gandite structurat si coeziv, dar trebuie sa fie adresate oamenilor din spatele oricaror statistici.

Activitatea face parte din proiectul „Voluntariatul, o punte intre etnii”, acesta este finantat prin Granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania si este implementat de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca (www.centruldevoluntariat.ro).

Pentru mai multe informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati www.eeagrants.org.