• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
SNV CVCN 2015 3
  • mai 13, 2015

Ziua in care oamenii devin carti

Oamenii devin “carti” si isi spun povestea celor care vor sa ii “citeasca” in cadrul evenimentului “Biblioteca vie” care va avea loc miercuri, 13 mai 2015, intre orele 15:00 si 19:00, in Piata Muzeului. Evenimentul face parte din Saptamana Nationala a Voluntariatului organizata de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca.

Biblioteca vie functioneaza dupa regulile unei biblioteci obisnuite, insa cartile sunt de aceasta data oameni ale caror capitole de viata se cer descoperite prin dialog de catre cititori. Ce povesti ascund vietile oamenilor perceputi ca fiind diferiti de majoritate? Cum se vede lumea prin ochii unui musulman stabilit la Cluj? Dar din perspectiva unui clujean imobilizat in caruciorul cu rotile, a unuia cu deficienta mentala, a unei feministe? Ce motivatie au clujenii care se tatueaza, cum e sa fii maghiar in Cluj sau cum se vede viata cand alegi o cariera de artist? Aceste carti asteapta sa fie rasfoite una cate una, un bun prilej pentru a intelege viata si oamenii din alte perspective.

Prin acest proiect, Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca isi propune sa transmit mesajul ca diferentele dintre oameni pot fi valorificate ca resurse, cu conditia depasirii prin cunoastere a prejudecatilor. Doar astfel se va putea ameliora fenomenul de discriminare sau excludere.

Saptamana Nationala a Voluntariatului (11-17 mai 2015) organizata de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca se afla la a 14-a editie.

Primele doua zile ale SNV au fost un succes. Luni, a avut loc “Language Cafe”, eveniment care a urmarit promovarea diversitatii culturale prin interactiunea in sase limbi straine (letona, italiana, spaniola, daneza, germana, rusa) dintre voluntari internationali ai CVCN si tinerii clujeni.

Marti, a avut loc “Green & Clean”, o actiune de igienizare si toaletare a parcului Aurel Vlaicu (Zona Expo Transilvania). Echipei de patru voluntari internationali si opt locali li s-au alaturat si cinci angajati ai Companiei MDM Group. Cei 17 voluntari au curatat parcul si au strans 8 saci de gunoi in doua ore. In acelasi timp, voluntarii au pregatit 8 panouri cu mesaje pentru cei care folosesc parcul, cu rol de sensibilizare cu privire la importanta mentinerii spatiului curat.

Saptamana Nationala a Voluntariatului este organizata in Cluj-Napoca de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca in cadrul proiectelor “Year of the Youth Invasion” si “EUROPEAN volunteers in YOUTH CAPIATL”, proiecte finantate de Comisia Europeana prin programele Tineret in Actiune si Erasmus +, gestionate in Romania de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale.

Pentru mai multe detalii ne puteti contacta la 0746786881, 0264 431 411 sau pe adresa de e-mail programecvcn@voluntariat.ro, persoana de contact Ioana Bere.