• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
SNV CVCN 2015 2
  • mai 12, 2015

Parc al clujenilor igienizat de voluntari straini si corporatisti

Parcul Aurel Vlaicu din Cluj a fost igienizat de voluntari din sase tari europene, voluntari din cadrul unei firme clujene si voluntari locali. Ei au amplasat cate un panou care recomanda pastrarea curateniei pentru fiecare dintre cei opt saci de gunoi pe care l-au strans din una dintre putinele zone verzi ale Cartierului Marasti.

“Green & Clean” a avut loc in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului organizate de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca si s-a bucurat de participarea unor voluntari corporatisti care au reprezentat compania MDM Group.

Intr-un gest rar intalnit la Cluj, acestia au inlocuit cateva ore de munca in folosul companiei, cu cateva ore de munca in beneficiul clujenilor care frecventeza Parcul Aurel Vlaicu. Nu este primul an in care MDM Group se implica in proiecte de interes public lasand pentru o zi in plan secund obiectivul de a realiza profit. Anii trecuti, compania a alocat resurse pentru a infrumuseta gradina Clinicii de Psihiatrie Infantila din Cluj sau pentru a gati o masa calda in beneficiul oamenilor strazii.

Pe langa voluntarii corporatisti de la MDM Group, la actiunea de ecologizare au participat voluntari internationali din Austria, Germania, Danemarca, Letonia, Spania si Italia, gazduiti de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca in cadrul unui proiect derulat prin Serviciul European de Voluntariat.

Dupa ce au curatat parcul, cei 17 voluntari au pregatit opt panouri cu mesaje pentru cei care se bucura de zona verde, in incercarea de a-i incuraja sa mentina spatiului curat.

Actiunea va fi urmata in data de 6 iunie de activitati si jocuri educationale pentru copiii care locuiesc in zona. In acest fel, voluntarii vor incerca sa ii sensibilizeze pe cei mici si pe parintii acestora cu privire la importanta pastrarii curateniei in parc.

Ce mai urmeaza in cadrul SNV?

Joi, 14 mai 2015 – 14:00-16:30
„O masa calda”, evenimentul reprezinta o actiune de gatit pentru persoane cu dificultati economice din Clui-Napoca si se va realiza in colaborare cu cei de la “O masa calda”, care gatesc saptamanal-joia in trei locatii din Cluj-Napoca. Pentru Saptamana Nationala a Voluntariatului, voluntarii locali si internationali se vor ocupa de gasirea unei retete, cumpararea produselor si gatitul efectiv pentru aproximativ 200 de beneficiari ai initiativei.

Vineri, 15 mai 2015 – 15:00-19:00 (Parcul Central)
“Share&Trade Bazaar”, evenimentul vizeaza crearea unui spatiu deschis si interactiv in Parcul Central din Cluj-Napoca, in care vizitatorii sa aiba ocazia sa schimbe lucruri si cunostinte si in acest fel sa interactioneze cu alte persoane din comunitate. Se vor organiza spatii in care persoane care au diverse abilitati le vor impartasi trecatorilor.

Sambata, 16 mai 2015 – 15:00-19:00 (La Cizmarie)
“On the Other Side of Prejudice” , un set de evenimente de sensibilizare a publicului cu privire la problematica discriminarii fata de diferite grupuri sociale. Evenimentele includ un atelier de creatie artistica si de realizare de texte legate de problematica discriminarii, precum si o seara de discutii si prezentari pe aceasta tema.

Duminica, 17 mai 2015 – 10:00-13:00 (Parcul Central)
“Around the World in One Day” – Vanatoare de comori (treasure hunt) cu tematica interculturala
Evenimentul se va desfasura in Parcul Central din Cluj-Napoca. Prin jocuri si activitati
recreative, copiii vor invata lucruri noi despre diferite tari din lume. Voluntarii locali vor insoti grupe de copii pe tot parcursul “vanatorii”, si ii vor ajuta pe acestia sa indeplineasca diferite sarcini, intr-o atmosfera vesela si jucausa.

“Petrecerea voluntarilor”, o actiune de recunoastere a meritelor voluntarilor, la care vor fi invitati voluntarii activi in SNV 2015, locatia fiind anuntata prin intermediul invitatiilor.

Saptamana Nationala a Voluntariatului este organizata in Cluj-Napoca de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca in cadrul proiectelor “Year of the Youth Invasion” si “EUROPEAN volunteers in YOUTH CAPIATL”, proiecte finantate de Comisia Europeana prin programele Tineret in Actiune si Erasmus +, gestionate in Romania de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale.

Pentru mai multe detalii ne puteti contacta la 0746786881, 0264 431 411 sau pe adresa de email programecvcn@voluntariat.ro, persoana de contact Ioana Bere.