• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
00000166 medium
  • mai 18, 2012

TROC DE ABILITATI, LA SNV: Un tricou poate fi impaturat in 5 secunde, iar din cutiile de lapte se fac portmonee

Un tricou poate fi impaturat in 5 secunde, iar din ambalajele de lapte se pot confectiona portmonee. Cum? Voluntarii Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca (CVCN) cunosc cele mai bune metode.

Ei si-au demonstrat abilitatile in cadrul evenimentului SHARE SKILLS organizat joi seara in cafeneaua Up Town Art Cafe de CVCN, in cadrul celei de-a patra zi din Saptamana Nationala a Voluntariatului (SNV).

53 de tineri participanti au invatat unii de la alti cum sa-si impature tricourile in mai putin de 5 secunde, sa faca bratari din fire colorate si flori din hartie. Trocul de abilitati a cuprins si jonglerii, lectii de crosetetat, de cantat la violoncel. Un punct de atractie a fost demonstratia despre modul in care se realizeaza nodul la cravata.

Voluntarii au invatat de la cei mai experimentati sa faca facepainting, coafuri deosebite si s-au bucurat de o demonstratie cu caracter ecologist: din cutiile de lapte goale, care de regula ajung la tomberon, se pot confectiona portmonee.

La eveniment au participat si voluntari care construiesc locuinte sociale. Acestia i-au invatat pe colegii lor sa faca structuri de rezistenta pentru cladiri.

Pana la finalul evenimentului, toti voluntarii au impartasit si au deprins noi abilitati. “Am ramas placut surprinsa sa observ cum in timp atat de scurt si cu resure asa de putine am reusit sa creez ceva deosebit“, a declarat Alexandra, una dintre participante, dupa ce a participat la atelierul de crosetat si a realizat o brosa.

”E foarte tare ca in 5 minute iti transformi parul intr-o opera de arta” (Alina). „Am facut un portmoneu dintr-o cuite de lapte. In 8 minute. Asta ma va face sa ma gandesc de doua ori inainte sa declar un obiect ca fiind gunoi. E o atmosfera foarte placuta care te inspira sa inveti tot felul de lucruri“, a spus Radu, un alt participant.

Prin acest eveniment, voluntarii si-au dorit sa arate publicului faptul ca fiecare persoana are abilitati care merita impartasite si cu altii, iar a face schimb de abilitati poate fi o activitate excelenta pentru o dupa-amiaza ploioasa. Mai mult, toata lumea a avut de castigat.

De la ora 19:30, voluntarii au pregatit in Insomnia Café o seara de scurt metraje, in cadrul careia au fost prezentate 6 filme pe tema voluntariatului international. Majoritatea filmelor care au fost proiectate sunt productii “de casa” ale voluntarilor amatori din toata Europa. Urmarindu-le, publicul a aflat ce inseamna sa fii voluntar EVS si cum poate o astfel de experienta sa schimbe in bine viata unui tanar precum si a comuniatatii cu care acesta interactioneaza.