• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
00000354 medium
  • februarie 13, 2015

Creativitate şi metode de educaţie non-formală pentru coordonatorii de voluntari din biblioteci

La finalul lunii ianuarie 2015 formatorii CVCN s-au reintalnit cu toti cei implicati activ in proiectul Raftul cu Initiativa, de aceasta data la Predeal, pentru 3 zile intense de formare a bibliotecarilor pe doua tematici de interes pentru ei si utile in implementarea programelor de voluntariat deja demarate.

Tematicile au fost alese cu grija si in urma unei analize de nevoi de formare la nivelul tuturor celor 16 biblioteci din proiect. Cele mai dorite teme au fost cele legate de Dezvoltarea creativitatii pentru campanii de voluntariat de succes si cea legata de Metodele de educatie non-formala, cu accent pe Teatru forum si Biblioteca Vie, metodele cele mai potrivite pentru tratarea tematicii discriminarii in cadrul activitatilor de combatere a discursului instigator la ura.

Fiecare biblioteca a avut cate un reprezentant in fiecare din cele 2 grupe de training, astfel incat sa poata beneficia de ambele tipuri de informatii si experienta. Formatorii CVCN i-au ajutat pe bibliotecarii sa descopere tainele celor doua teme, jucandu-se, dezbatand, explorand activitati si concepte, experimentand situatii concrete si invatand unii de la altii.

Proiectul „Raftul cu initiativa – Dezvoltarea de programe de voluntariat in biblioteci” este implementat in perioada mai 2014-iunie 2015 de Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat in parteneriat cu Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) si este finantat prin Granturile SEE 2009-2014, cu suma de 67.496 euro. Proiectul isi propune diversificarea oportunitatilor de implicare prin voluntariat in cadrul bibliotecilor publice din Romania, care sa ofere oportunitati calitative de implicare a cetatenilor de orice varsta in beneficiul comunitatilor pe care le deservesc.