• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
00000108 medium
  • mai 13, 2011

Zeci de lampioane zburatoare lansate spre cer de voluntari aseara in Parcul Central

Atmosfera feerica aseara, in Parcul Central, unde voluntari internaționali ai Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca au lansat spre cer zeci de lampioane zburatoare, spre bucuria celor care s-au aflat la plimbare pe alei. De altfel, locul a fost impanzit de lampioane cu care au fost impodobiti copacii si de lumanari.

Lanternele zburatoare au urcat pana la peste 1.000 de metri deasupra orasului si au transmis clujenilor mesajul ca atata vreme cat exista oameni gata sa-si ajute benevol semenii, neasteptand in schimb beneficii materiale, exista si speranta.

„Light into the night” este un eveniment organizat de CVCN in cadrul Saptamanii Națioanale a Voluntariatului. In SNV sunt implicați 8 voluntari internationali veniti in Romania din Lituania, Olanda, Austria, Bulgaria, Italia si Irlanda de Nord prin Serviciul European de Voluntariat. Inainte de seara lampioanelor, voluntarii s-au aflat printre cei mici. Dimineața au susținut doua ore de educație multiculturala la Scoala Ioan Bob, unde elevii au putut afla lucruri esențiale despre Uniunea Europeana.

A urmat Ziua veseliei in Parcul Central. Peste 500 de copii au fost invitați la atelierele de face-paiting, unde si-au pictat fetele cu multa fantezie. Cei mici au jucat fotbal si alte jocuri de echipa, au urmarit spectacole de jonglerie si au putut sa se alature percutionistilor din grupul Capoeira.

Sambata, 14 mai, de la ora 10.00 la 14.00, voluntarii igienizeaza doua zone de agrement din padurea Faget, din zona strazii Parang. De la ora 20.00, in Cafe Amsterdam are loc expozitie foto pe teme legate de voluntariat international.

Duminica, in ultima zi a SNV, voluntarii vor trasa terenul de sport din satul Sandulesti. Actiunea se va desfasura intre orele 10.00-17.00. Urmeaza Seara Voluntarilor – actiune de recunoastere a meritelor voluntarilor – concert live Mojo Barrel.