• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
Afis actiune comunitara octombrie 2015 Tureni 2
  • octombrie 5, 2015

Activitati ludice si proiectie de film cu caracter multicultural in 3 sate din jurul Clujului

Ateliere de pictura pe fata, o vanatoare de comori, jonglerii si vizionarea unui film in aer liber – sunt doar cateva dintre surprizele pregatite localnicilor din comunele clujene Sinpaul, Floresti si Tureni de catre Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, in cadrul proiectului “Voluntariatul, o punte intre etnii”. Actiunile se vor realiza cu sprijinul primariilor si a scolilor din cele trei comunitati si vor urmari stimularea relationarii intre localnici, indiferent de etnie.

CVCN organizeaza aceste evenimente cu implicarea copiilor din cluburile multiculturale pe care le-a infiintat in luna mai in cele trei comune.Elevii romani, romi si maghiari care activeaza la aceste cluburi s-au intalnit de atunci saptamanal pentru a invata prin metode de educatie nonformala lectia tolerantei. Sub coordonarea Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca, acum ei ii invita pe toti copii din comunitate si pe parintii lor, indiferent de etnie, sa se bucure de actiunile pregatite cu deschidere si bucurie.

Agenda actiunilor comunitare include:
1. Jocuri si ateliere creative cu specific multicultural pentru copii (vanatoare de comori, ateliere de pictura pe fata, origami, jocuri de societate si jonglerii);
2. Pregatirea ecranului si a zonei in care se va desfasura proiectia;
3. Promovarea filmului in comunitatea locala, cu ajutorul copiilor si a voluntarilor;
4. Vizionarea filmului Bekas si incheierea.

Jocurile, atelierele creative si vanatoarea de comori vor fi pregatite pentru copiii din fiecare comunitate. Acestia vor avea ocazia sa descopere caracterul multicultural al comunitatii in care traiesc prin intermediul activitatilor ludice programate de echipa de voluntari ai Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca.

Actiunile comunitare vor contiuna cu o proiectia filmului Bekas (2012), regizat lui Karzan Kader. Pelicula prezinta provocarile cu care se confrunta doi copii irakieni orfani, in incercarea lor de a-si gasi rostul in viata si a-si indeplini idealurile, in cazul de fata acela de a-l gasi pe Superman. Proiectia va fi realizata in mod inedit, cu sprijinul Asociatiei Cinemobilul. Copiii din comunitate se vor implica in instalarea ecranului, dar si in pregatirea salii de proiectie precum si in promovarea evenimentului printre ceilalti membrii ai comunitatii, copii si adulti deopotriva.

Actiunile vor avea loc in 7 octombrie 2015 in Sinpaul la Baza Sportiva, respectiv Caminul Cultural incepand cu ora 13:30, in data de 9 octombrie 2015 in Floresti la Scoala Gheorghe Sincai, incepand cu ora 15:00 si in 10 octombrie 2015 in Tureni la Scoala cu clasele I-VIII, incepand cu ora 16:30.

Actiunile fac parte din proiectul “Voluntariatul, o punte intre etnii”, proiect finantat prin Granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania, implementat de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca. Proiectul urmareste dezvoltarea celor trei comunitati rurale prin dezvoltarea de programe educationale si implicarea autoritatilor locale in realizarea actiuni care sa incurajeze relationarea interetnica pozitiva.

Pentru mai multe informatii despre actiuni nu ezitati sa ne contactati la numarul de telefon 0746786881, e-mail: programe@voluntariat.ro, persoana de contact: Ioana-Maria Bere.

Pentru mai multe informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati www.eeagrants.org sau www.fondong.fdsc.ro