• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
00000281 medium
  • mai 16, 2014

Ce s-a intamplat la Cluj de Ziua Internationala a Voluntariatului Corporatist

Voluntari corporatisti ai companiei MDM Group, medici rezidenti si voluntari locali si internationali ai Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca si Pro Vobis au muncit impreuna, vineri, 16 mai timp de 7 ore, pentru a amenaja spatiul verde din curtea Clinicii de Psihiatrie Pediatrica din cartierul clujean Manastur.

Cea mai complexa lucrare a vizat montarea unor placi de policarbonat de-a lungul celor 80 de metri de gard din plasa de sarma, pentru a le asigura intimitate copiilor care sunt tratati la clinica.

Odata gardul finalizat, pe panouri au fost montate 20 de jardiniere din materiale reciclabile in care au fost plantate flori.

In timp ce unii voluntari curatau si vopseau portile de handbal, altii au vopsit cosurile de gunoi, un gard de gradina si bordurile. Nici un coltisor al curtii nu a ramas neamenajat: a fost realizat un rondou cu flori, iar gradina a fost complet igienizata, operatiune care a presupus tunderea ierbii, vopsirea copacilor, sau aranjarea diverselor obiecte.

In actiunea denumita „Give and Gain Day” s-au implicat 30 de voluntari: 11 de la MDM Group, 1 de la Pro Vobis, 5 medici rezidenti din spital si 13 voluntari de la Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca.

“Prin daruire si placerea muncii, echipa MDM group, voluntarili internationali si cei de la CVCN am igenizat si reamenanjat spatiul verde, locul de joaca, ronduri de flori si nu in ultimul rand am reamenanjat imprejmuirea clinicii in asa fel incat sa raspunda unor criterii civilizate pentru o clinica aflata intr-o zona intens populata. Dorim ca acest fel de activitati anuale sa devina o traditie pentru firma noastra, pe langa multiplele activitati sociale pe care le realizam continuu (festivalul anual Comic Con Romania, festivalul de sah pentru tineri cu deficiente de vedere smaa). Consideram ca activitatile de voluntariat corporatist (CSR) sunt o datorie si chiar o datorie morala pentru orice firma care doreste sa transfere valori direct celor cu nevoi, nu numai prin intermediul multiplelor impozite si taxe cu care contribuim la bugetul statului.” Dan Muresan – manager general MDM Group.

Dan Muresan, managerul general al MDM Financiar Group, a participat si anul trecut alaturi de voluntari din cadrul companei sale la o actiune de voluntariat in cadrul “Give and Gain Day 2013” . Atunci, au pregatit o masa calda pentru persoanele defavorizate din Centrul de persoane fara adapost a Prison Fellowship Romania.

Toate costurile au foast suportate de catre cei 3 parteneri ai actiunii de voluntariat: MDM Group, Pro Vobis si Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca.

“Give and Gain Day”, adica Ziua Internationala a Voluntariatului Corporatist, a aparut in urma unei initiative a Businees for Community UK, care inurajeaza companii din intreaga lume sa dedice o zi de lucru pentru o actiune de voluntariat in comunitate, adica sa inlocuiesca o zi de munca in beneficiul companiei cu o zi de munca in beneficiul comunitatii.

Organizarea Saptamanii Nationale a Voluntariatului in 2014 la Cluj-Napoca este sustinuta de Uniunea Europeana prin Programul Tineret in Actiune din care este finantat proiectul “3G! Go.Give.Gain.” precum si din veniturile Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca rezultate din Campania 2% din anul 2013.