• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
00000110 medium
  • mai 11, 2011

Voluntarii CVCN au construit adaposturi pentru canii fara stapan si au organizat un eveniment ecologic in Parcul Central

Echipa de voluntari a Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca (CVCN) a construit 3 tarcuri si 15 custi pentru cainii avuti in grija de “Asociatia Trei Frati Patati” din Turda, in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului (SNV).

Voluntarii au obtinut o parte din materiale folosite din donatii de la un magazin de profil din Cluj-Napoca (BauMax), iar apoi s-au deplasat in Turda, unde au muncit o zi intreaga pentru a oferi animalelor casute in care sa fie mai protejate si mai fericite.

Alaturi de cei opt voluntari internationali ai CVCN, care au venit la Cluj prin Serviciul European de Voluntariat, la actiune au participat si voluntari locali si de la Scoala “Ioan Bob” din Cluj.

Nu este prima data cand voluntarii CVCN sunt alaturi de Asociatia Trei Frati Patati. In 17 aprilie, Centrul de Voluntariat a organizat actiunea “Ham, Ham, Ham nevoie de ajutorul tau!”, prilej cu care clujenii au donat peste 450 de kg de hrana si 590 de lei. O parte din bani au fost folositi pentru materiale de constructie, iar restul a revenit asociatiei ce are in grija adapostul.

In aceasta dupa amiaza, voluntarii au organizat in Parcul Central, tot in cadrul SNV, evenimentul Eco Cafe, care are ca scop constientizarea publicului pe probleme de mediu. Temele au fost: poluarea, reciclarea, protectia stratului de ozon, 2011 – Anul international al padurilor, protectia animalelor, importanta reciclarii pentru o dezvoltare sustenabila.

Cei care au trecut prin Parcul Central au primit o cafea sau un ceai si au participat la discutii pe aceste teme cu voluntarii. Trecatorii au putut viziona fotografii care suprind teme ecologice si au putut sa plece acasa cu cercei confectionati de voluntari din materiale reciclabile. De asemenea, au putut sa planteze seminte de patrunjel, ridichi si fasole in cutii reciclate, intelegand astfel ca pot cultiva acasa astfel de plante fara mari eforturi.

In aceasta seara de la ora 20.00, in Cafe Amsterdam este programata proiectia de filme pe tema voluntariatului.
Ziua de vineri este dedicata celor mici intre orele 10.00 si 12.00, cand la Scoala Ioan Bob este programata o lectie de educatie multiculturala. Tot maine, SNV continua cu Ziua veseliei – activitati de voluntariat dedicate copiilor clujeni: ateliere de face-paiting, origami, jocuri educationale, jonglerie si muzica nonconventionala. Vor fi implicati aproximativ 350 de copii, din care o mare parte vor fi cu oportunitati reduse. Activitatea va avea loc in Parcul Central intre orele 11.00-17.00
Ziua se incheie cu evenimentul “Light into the night” – eveniment de recunoastere a muncii voluntarilor locali si internationali care lucreaza pentru comunitatea clujeana. Evenimentul consta in amplasarea de lumanari cu valoare simbolica pentru voluntariat. Evenimentul va avea loc in Parcul Central intre orele 20.30-22.30.