• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
Professional Volunteering
  • iunie 23, 2015

Apel curs destinat voluntarilor – “Professional Volunteering”

Descriere

Cursul Professional Volunteering este un curs dezvoltat in cadrul proiectului cu acelasi nume coordonat de Gemeinsam leben&lernen in Europa e.V (DE) in parteneriat cu Community Service Volunteers (UK), Dobrovolnicke Centrum o.s (SZ) si Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca (RO) in cadrul programului Erasmus +, Actiunea Cheie 2 (Cooperare pentru inovare si schimb de bune practici – Parteneriate stategice).

Cursul isi doreste sa contribuie la dezvoltarea unor competente (cunostinte, abilitati si atitudini) necesare in activitatile de voluntariat, dar si sa sprijine voluntarii in identificarea de oportunitati de voluntariat potrivite si in concordanta cu propriile interese.

Cursul abordeaza teme precum: drepturile si responsabilitatile voluntarului, oportunitati nationale si internationale de voluntariat, impactul activitatii de voluntariat asupra comunitatii, dezvoltare personala si profesionala prin voluntariat, dinamica de grup, abilitati de comunicare, planificarea si implementarea unei activitati de voluntariat, elemente de PR etc.

Perioada: 13-17 iulie 2015

Obiectivele cursului sunt:
• Sa ofere participantilor informatii cu privire la contextul general in care se desfasoara activitatile de voluntariat in Romania.
• Sa sprijine participantii in procesul de identificare a oportunitatilor de voluntariat potrivite, pe plan local si international.
• Sa creeze cadrul in care participantii sa dezvolte abilitati utile in desfasurarea activitatii de voluntariat.
• Sa ofere cadrul potrivit unui schimb de experienta intre participanti, respectiv intre participanti si echipa de formatori.

Asteptam inscrierea persoanelor care:
– au activat, activeaza sau sunt interesate sa se implice in activitati de voluntariat;
– au capacitatea de a valorifica in activitatea lor ulterioara, competentele si cunostintele dobandite la curs;
– au disponibilitatea sa participe integral la cele 5 zile de curs, cu program zilnic intre 9:30 si 14:30;
– sunt dispuse sa completeze integral formularul de candidatura acordand seriozitate fiecarui camp din formular;
– sunt motivate sa se implice activ pe toata perioada cursului.

Conditii de participare:

• Prezenta este obligatorie pe toata durata celor 5 zile de formare.
• Nu se percepe taxa de participare, intrucat modulul este co-finantat de Comisia Europeana prin Programul Erasmus+, proiecte de tipul Parteneriate Strategice.
• Se ofera diploma de participare (nu este o diploma acreditata).
• Nu sunt acoperite cheltuielile de cazare, masa si transport ale participantilor, sunt insa acoperite cheltuilele pauzelor de cafea.
• Organizatorii cursului asigura toate materialele necesare desfasurarii cursului in context non-formal.

Cursul este pregatit si implementat pe baza unei metodologii de invatare non-formale care pune accent pe participare si implicare activa in procesul de invatare al cursantilor, de aceea va asteptam pregatiti cu entuziasm si buna dispozitie pentru 5 zile pline si cu imbracaminte/ incaltaminte confortabila.

Loc de desfasurare: cursul se va desfasura in Cluj-Napoca, locatia exacta va fi comunicata persoanelor selectate.

Inscriere: Inscrierea se poate face pana la data de 6 iulie 2015 orele 12:00. Formularul de inscriere poate fi descarcat mai jos. Formularul completat se va trimite prin email la international@centruldevoluntariat.ro, persoana de contact Mariann ARKOSI.
Rezultatele selectiei vor fi comunicate prin e-mail dupa incheierea perioadei de inscriere.