• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
00000167 medium
  • mai 21, 2012

VOLUNTEXPO, targul unde clujenii pot afla ce oferte de voluntariat exista la Cluj

Clujenii si mass media pot sa afle ce oferte de voluntariat exista la Cluj in Piata Muzeului –zona strazii Deleu, acolo unde 20 de organizatii din oras participa luni, 21 mai, pana la ora 18.00, la VOLUNTEXPO, eveniment organizat de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca (CVCN) in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului.

Organizatiile participante la VOLUNTEXPO sunt: CVCN (organizator), Asociatia Grow, Astru Cluj, Fundatia Estuar, Fundatia Noi Orizonturi, Pro Vobis, World Vision, Fundatia pentru IngrijireaVarstnicului, Familia Regasita, Fundatia Romana pentru Copii, Comunitate si Familie, Diakonia, Green and Wild, Aiesec, Adam Cluj, Fundatia Inima Copilului, AEGEE Cluj-Napoca, Junior Youth Enpowerment Program, Asociatia Pontes, APAHNP – Centrul de Zi”Sf.Maria” Cluj, Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei – filiala Cluj, Dreams for life.

Organizatiile expozante isi atrag simpatizanti prin organziarea de concursuri cu premii, ateliere de jonglerie, jocuri educative, animatie socio-culturala, expozitie cu vanzare – produse realizate de beneficiarii serviciilor sociale si prin deschiderea cu care abordeaza toti vizitatorii.

VOLUNTEXPO are rolul nu doar de a pune la dispozitia trecatorilor oferte de voluntariat din cele mai diverse domenii, dar si de a coagula societatea civila din Cluj. Evenimentul este de traditie, se intampla in Cluj de 11 ani si isi sporeste notorietatea prin rezultatele avute si prin longevitate.

Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca este reprezentat la stand de 12 voluntari internationali (Germania, Italia, Lituania, Olanda, Bulgaria, Spania, Danemarca, Franta, Ucraina, Scotia) veniti in Romania prin Serviciul European de Voluntariat si care s-au implicat activ in organizarea Saptamanii Nationale a Voluntariatului, din care face parte si evenimentul Voluntexpo.

Evenimentul VOLUNTEXPO este organizat in cadrul proiectului “123 days!” finantat de Comisia Europeana prin Programul Tineret in Actiune.