• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
00000082 medium
  • iulie 1, 2010

SUNT O CARTE VIE! Living Library Biblioteca Vie

Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca lanseaza un apel de participare la “Biblioteca Vie”, un eveniment desfasurat in cadrul proiectului international “Invata de la TV (Tineri Voluntari)!”, finantat de Comisia Europeana prin Programul Tineret in Actiune.

In acest sens, cautam “Carti vii” pentru “Biblioteca Vie”! O CARTE VIE este de fapt o persoana care se pune la dispozitia “cititorilor” pentru a impartasi experienta sa de viata, in special legata de un aspect care in general antreneaza stereotipuri, prejudecati, atitudini discriminatorii, de exemplu: persoana cu dizabilitate, fost detinut, protestant, musulmat, rom, nevazator, dansatoare, etc.

BIBLIOTECA VIE este o activitate ce isi propune sa atraga atentia asupra acceptarii diversitatii umane pentru ca diferentele dintre oameni nu sunt valorificate ca fiind resurse ci din contra aceste diferente duc la etichetare, crearea sau intarirea prejudecatilor, care in cele din urma duc la discriminare, suspiciune si excludere. De aceea credem ca valorificarea diferentelor dintre oameni poate sa aduca o schimbare pozitiva in randul acestora.

Evenimentul va avea loc in data de 29 iulie 2010 in Piata Muzeului intre orele 16 .00 pana la orele 20.00

Ne-ar face o deosebita placere sa participati in calitate de CARTE VIE in cadrul Bibliotecii Vii.

Aceasta activitate este realizata de catre Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin Programul Tineret in Actiune.

Pentru mai multe detalii ne gasiti la programecvcn@voluntariat.ro , 0742 916 446

Documentatie realizata de Asociatia A.R.T. Fusion ca organizatie suport in Romania pentru implementarea metodei Biblioteca Vie – pentru contact www.artfusion.ro.