• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
00000320 medium
  • iunie 3, 2016

Oportunitate de formare in managementul voluntarilor

Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca anunta o noua oportunitate de formare in domeniul managementului voluntarilor (MV). Cursul abordeaza doua directii; adaptarea metodologiei MV in 9 pasi pentru implicarea voluntarilor provenind din grupuri vulnerabile si diseminarea manualului “Professional Volunteering” si a lectiilor invatate in cadrul proiectului cu acelasi nume.

Cursul de doua zile, reprezinta o oportunitate de invatare, destinata lucratorilor de tineret si coordonatorilor de voluntari care sunt interesati sa isi imbunatateasca competentele de management al voluntarilor si in mod specific sa lucreze cu voluntari provenind din medii vulnerabile.

Cursul umareste urmatoarele obiective:
– Identificarea si constientizarea particularitatilor a trei grupuri vulnerabile (someri, persoane cu dizabilitate fizica, persoane cu probleme de ordin emotional) ce pot fi implicate in activitati de voluntariat
– Adaptarea modelului de management al voluntarilor in 9 pasi, pentru implicarea voluntarilor provenind din medii vulnerabile
– Dezvoltarea abilitatilor de comunicare si relationare cu voluntarii provenind din medii vulnerabile
– Stabilirea criteriilor de evaluare a pregatirii organizatiilor in vederea implicarii voluntarilor provenind din medii vulnerabile
– Diseminarea produselor dezvoltate in cadrul proiectului „Professional Volunteering“: manual destinat coordonatorilor de voluntari util gestionarea voluntarilor si a actiunilor de voluntariat

Cursul se va desfasura in zilele de 23-24 iunie 2016, dupa urmatorul progam: joi 23.06 intre orele 11:00-17:30 si vineri 24.06 intre orele 9:30 – 15:00. Cursul va avea loc la sediul Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca (Str. Virgil Fulicea nr.1, ap.1).

Persoanele interesate sunt rugate sa completeze formularul de inscriere disponibil aici pana vineri 10 iunie ora 18:00. Rezultatele selectiei participantilor se vor publica pe site-ul CVCN (www.centruldevoluntariat.ro) miercuri 15.06.2016.

Costurile legate de masa, pauzele de cafea si materialele de curs vor fi acoperite de organizator. Pentru participantii din afara Clujului cazarea va fi asigurata iar costurile legate de transport vor fi decontate de organizator.

Cursul de formare este realizat de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca in cadrul proiectelor “CIVCIL-Competent in volunteering, competent in life ”, proiect implementat de CVCN in parteneriat cu Platforma dobrovoľníckych centier a organizácií (Slovacia) si Volonterski Centar Osijek (Croatia) si ” Professional Volunteering”, proiect implementat de CVCN in parteneriat cu Gemeinsam leben&lernen in Europa e.V (Cermania), Community Service Volunteers (Marea Britanie) si Dobrovolnicke Centrum o.s (Slovacia). Ambele proiecte sunt finantate prin programului Erasmus +, Actiunea Cheie 2 (Cooperare pentru inovare si schimb de bune practici – Parteneriate stategice).

ProVol Logo        logo CIVCIL

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save