• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
00000242 medium
  • august 12, 2013

Rezultate Finale, proiect You(th) redefine culture!

Proiectul “You(th) redefine culture!” a fost implementat de catre Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca in perioada august 2012 – iulie 2013, acesta implicand gazduirea a 4 voluntari internationali pe o durata de 9 luni in Cluj-Napoca.

Viktorija Kacane, Monika Hryzlikova, Unnur Stefansdottir si Jennifer Bunk au desfasurat activitati bazate pe metode de educatie nonformala in doua scoli din Cluj-Napoca: Scoala generala Ioan Bob si Liceul Waldorf. Activitatile desfasurate au fost axate pe trei domenii principale, educatie multiculturala, educatie ecologica si arta si au avut ca scop De asemenea voluntarele s-au implicat in planificarea, organizarea si implementarea a doua evenimente publice in cadrul Saptamanii Nationale a voluntariatului.

Pe perioada celor 9 luni de zile, in cadrul proiectului au fost inregistrate urmatoarele rezultate:
– 4 voluntari internationali si 24 de voluntari locali implicati in activitatile proiectului.
– 1890 de ore de voluntariat realizate de voluntarii internationali si cei locali.
– 494 de elevi cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani implicate in activitati regulate bazate pe metode de educatie nonformala.
– 19 lectii de educatie multiculturala, 36 de lectii de educatie ecologica si 52 de ateliere creative dezvoltate pe perioada stagiului.
– 2 institutii publice beneficiare (Scoala generala Ioan Bob si Liceul Waldorf).
– 18 cadre didactice implicate direct in activitatea cu voluntarii.
– 834 de parinti informatii cu privire la activitatile in care sunt implicatii copiii.
– 2 proiecte individuale:
1. Clubul calatorilor – activitate desfasurata saptamanal in cadrul programului de afterschool a Liceului Waldorf.
2. Eveniment de Craciun pentru copiii implicati in activitatile Asociatiei Familia Regasita.
– 2 evenimente publice organizate in cadrul celei de-a 12-a editie a Saptamanii Natioanle a Voluntariatului la Cluj:
1. Give and gain day – zi dedicata voluntariatului corporatist – alaturi de voluntari din cadrul companiei MDM Group, a fost pregatita o masa pentru beneficiarii Centrului pentru persoane fara adapost din cadrul Asociatiei Prison Fellowship.
2. More colours – actiunea concreta de voluntariat in beneficiul a doua sectii de pediatrie a Spitalului de Urgenta pentru Copii din Cluj-Napoca : imbunatatirea mediului in care sunt spitalizati copiii prin zugravirea si pictarea a 5 saloane din cadrul celor 2 sectii).
– informarea a peste 2500 de persoane asupra proiectului You(th) redefine culture, dar si a oportunitatilor oferite de educatia nonformala si de Serviciul European de Voluntariat prin Programul Tineret in Actiune.

Proiectul “You(th) redefine culture” a fost finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune administrat in Romania de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale.