• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
DSC 3063
  • ianuarie 29, 2016

Oportunitate de formare pentru reprezentanti ai scolilor si primariilor din judetul Cluj

Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca selecteaza asistenti sociali, profesori si invatatori din cadrul comunelor din mediul rural din judetul Cluj, in vederea participarii la cursul “Multiculturalitatea, o punte intre etnii”. Acest curs reprezinta o oportunitate de invatare aplicata pentru adaptarea instrumentelor de lucru la realitatile din comunitatile multietnice.

Cursul se va desfasura in zilele de 29 februarie si 1 martie 2016 si va avea loc la o pensiune in apropierea municipiului Cluj-Napoca. Toate costurile legate de participarea la curs (transport, cazare, masa pe perioada celor doua zile) vor fi acoperite de organizatori.

Asistentii sociali, profesorii si invatatorii care doresc sa participe la curs sunt rugati sa completeze formularul de inscriere accesand, pana cel tarziu joi 4 februarie 2016, link-ul de aici.

In cadrul celor doua zile de curs, participantii vor afla, prin metode interactive, modele de buna practica, dezvoltate si implementate cu succes in cadrul prezentului proiect pentru stimularea pozitiva a relationarii interetnice.

Proiectul “Voluntariatul, o punte intre etnii” implementat de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca a debutat in 1 martie 2015 si se incheie in 30 aprilie 2016. O serie de activitati de succes care au asigurat servicii alternative de educatie au fost organizate deja in cele 3 scoli ale comunelor Floresti, Tureni si Sinpaul. Acolo au fost create cluburi multiculturale care au activitati saptamanale si care reunesc cu bucurie copiii din zona, indiferent de etnie. Activitatile desfasurate au implicat activ peste 250 de copii si membri ai celor 3 comunitati.

De asemenea, reprezentanti din primariile celor 3 comunitati (Tureni, Sinpaul si Floresti) au participat la o vizita de studiu in Norvegia in luna iunie 2015 pentru a observa si prelua metode si instrumente de gestionare eficienta a comunitatilor intertenice.

Cursul face parte din proiectul “Voluntariatul, o punte intre etnii”, proiect finantat prin Granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania, implementat de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca. Proiectul urmareste dezvoltarea comunitatilor rurale prin dezvoltarea de programe educationale si implicarea autoritatilor locale in realizarea de actiuni care sa incurajeze relationarea interetnica pozitiva.

Pentru mai multe informatii despre curs nu ezitati sa ne contactati la telefon 0746 786 881 sau 0264 431 141 e-mail: programecvcn@voluntariat.ro, persoana de contact: Ioana-Maria Bere.