• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
00000201 medium
  • noiembrie 6, 2012

Noutati proiect “You(th) redefine culture”

In data de 23 octombrie un lucru special si interesant s-a intamplat intr-unul din multele apartamente de pe strada Titulescu din Cluj: a fost organizata prima cina festiva internationala gazduita de 8 voluntari inventivi, isteti si cu siguranta frumosi si creativi.

Programul serii a fost dedicat in principal socializarii, schimbului de idei si, pentru ca vorbim de o cina festiva, schimbului de retete si experimentarii in acest domeniu culinar.Alaturi de cei 8 voluntari internationali, atmosferei create s-au alaturat mentorii voluntarilor, staff-ul CVCN, un fost voluntar turc al organizatiei, un invitat din Italia dar si alti prieteni locali. Ca si prima cina am ales sa pregatim preparate cu specific vegetarian: placinte cu cartofi specifice Letoniei, pregatite de chef Victoria (Letonia) si Sebastian (Danemarca); legume preparate in stil traditional de catre Monika (Cehia) si Nora (Austria), dar si un tort italian sarat, pregatit de Alberto (Italia).Colega noastra Lea a avut parte de lectii de gatit de la mentorii nostri, Mona si Maria, iar rezultatul a fost pur si simplu fantastic: papanasi dulci si crocanti care au avut un singur cusur: au disparut prea repede. Si pentru ca intotdeuna competitia anima spiritele papanasii au intrat in lupta competitionala cu tartele cu mere si caramel pregatite de Lea Franta.

La finalul serii putem spune ca este adevarata zicala ca impartirea mancarii uneste oamenii, cel putin pe noi ne-a unit, ne facut sa ne simtim un grup intreg, frumos asa cum reiese si din fotografiile de mai jos.

 

Viktorija Kacane
voluntar EVS proiect “You(th) redefine culture”