• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
00000335 medium
  • februarie 18, 2015

Reprezentanti ai CVCN participa la cursul de formare pe tema service learning in Letonia

Trei reprezentanti ai Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca (Anca Mihesan, Alex Iloie and Maria Mosincat) vor participa la cursul de formare “Give and Gain through Service Learning and Volunteering” (GGTSLV), ce va avea loc in Letonia, (Ozolnieki Municipality), in perioada 22.02.2015. – 02.03.2015.

Cursul international de formare GGTSLV, de 9 zile are ca scop pregatirea facilitatorilor, trainerilor si liderilor de activitati din cadrul proiectelor internationale pentru tineri si Erasmus +, in sensul dezvoltarii, facilitarii, dezbaterii reflectiei asupra proiectelor de tip service learning si a dinamicilor de grup cu impact crescut asupra comunitatilor, prin activitatile de voluntariat.

Cursul de formare va aduce impreuna 24 de participanti din 7 tari europene. Echipa de instruire este compusa din 2 traineri cu experienta in utilizarea educatiei nonformale, service learning si managementul activitatilor de voluntariat si pregatirea lucratorilor de tineret in acest domeniu.

Cursul de formare va oferi participantilor oportunitatea de a invata si testa noi instrumente si competente in metoda de tip service learning dar si in activitatile cu voluntarii (sa identifice cele mai bune practici si sa se supuna unei auto-evaluari ghidate ca facilitatori pentru tineri, finalizandu-se cu un plan de dezvoltare si actiune pentru viitorul personal si profesional). Cursul cuprinde elemente intelectuale, emotionale si mai ales practice, de exercitiu. De asemenea este pus accentul atat pe posibilitatea de a oferi feedback structurat celorlalti cat si a primi feedback din partea celorlalti.

Obiectivele proiectului sunt urmatoarele: instruirea lucratorilor de tineret in dezvoltarea si implementarea proiectelor de tip service learning; dezvoltarea competentelor si abilitatilor in comunicare, managementul proiectelor si teambuilding; utilizarea si imbunatatirea metodelor de educatie nonformala; cresterea gradului de constientizare al problemelor din comunitatea locala si a legaturii acestora cu sistemele de educatie formala din Europa; setarea unui context pentru cooperarea viitoare dintre parteneri in domeniul service-learning din Europa; incurajarea tuturor partenerilor si oferirea de suport si consiliere in dezvoltarea de traininguri in domeniul service learning in comunitatile locale in care activeaza (ca functie de diseminare); promovarea programului Erasmus+ si a oportunitatior legate de acesta.

Prin intermediul acestui curs abilitatile imbunatatite si capacitatea de constientizare a participantilor spre exemplu pentru dinamicile de grup, metoda vs. continutul vs. dinamica contextului, stilurile de invatare etc, vor impulsiona si incuraja participantii sa aduca o perspectiva puternica de inovare, incluziune si participare la activitatile lor viitoare si totodata le va ridica potentialul de angajare.

Locatie: Ozolnieki, Municipalitatea Ozolnieki, Letonia
Perioada cursului de formare: 22.02.2015 – 02.03.2015
Organizat de: Brivpratigais.lv, www.brivpratigais.lv