• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
00000328 medium
  • septembrie 1, 2014

Debut proiecte “Year of the Youth Invasion” si “EUROPEAN volunteers in YOUTH CAPITAL”

Centrul de Voluntariat Cluj Napoca gazduieste timp de 12 luni, incepand cu luna septembrie 2014, 8 voluntari internationali implicati in doua proiecte de voluntariat („Year of the Youth Invasion“ si „EUROPEAN volunteers in YOUTH CAPITAL“) implementate prin Serviciul European de Voluntariat.

Cei 8 voluntari vin din 6 tari diferite Malene Hornstrup (Danemarca), Liene Eksa (Letonia), Isabelle Wuelbeck (Austria), Djamel Boudaoud (Spania), Mario Pedroncelli (Italia) si Rosa Gather, Alexios Presel si Felix Schmid (Germania).

Voluntarii vor desfasura stagii de un an de zile, timp in care vor desfasura activitati de animatie clinica in 5 sectii al Spitalului de Urgente pentru Copii Cluj, vor pregati si implementa cluburi multiculturale in cadrul Scolii Gimnaziale Waldorf si vor origaniza cluburi de limba Germana pentru tineri din comunitatea locala.

Obiectivele generale ale celor doua proiecte vizeaza crearea unui cadru care sa favorizeze dezvoltarea personala si profesionala a celor 8 voluntari t prin implicarea lor in activitati constante de animatie clinica, educatie multiculturala sau cluburi de limba in prima parte a proiectului, iar in cea de-a doua parte a proiectului voluntarii vor avea posibilitatea sa dezvolte proiecte individuale care sa se finalizeze in patru evenimente publice de promovare a voluntariatului in comunitatea locala in cadrul celei de-a 14-a editii a Saptamanii Nationale a Voluntariatului.

Proiectele personale si evenimentel publice din cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului vor fi integrate in programul general – Cluj Capitala Europeana a Tineretului 2015.

Proiectul „Year of the Youth Invasion.” este finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune, iar proiectul „EUROPEAN volunteers in YOUTH CAPITAL“ este finantat de Comisia Europeana prin programul Erasmus Plus, ambele programe fiind administrate in Romania de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale.