• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
Imagine Articol Website 31
  • iulie 7, 2022

Festivalul Educației Bonțida

Educatie in Comunitati Interetnice. Mobilizare autentica 8

Între 27-28 iunie, în curtea Castelului Banffy din Bonțida, a avut loc Festivalul Educației – un eveniment organizat de către Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca și susținut financiar de Pepco România prin programul Pepcolandia, coordonat de Organizația Umanitară Concordia.

Au fost două zile pline de activități educaționale, sportive și de creație: pe scurt, multă veselie și învățare altfel! Comuna Bonțida este cunoscută pentru festivalurile sale, însă comunitatea de cele mai multe ori nu participă la acestea din diverse motive, prin urmare ne-am decis să creăm un festival al lor – al copiilor și părințiilor din Bonțida în care să promovăm educația. Ne-am dorit mult să arătăm că se poate altfel și să încurajăm implicarea părinților în educația copiilor.

Au participat în total 63 de persoane și au fost organizate 15 activități și ateliere prin implicarea a 9 organizații și instituții din Cluj-Napoca la care au putut participa aceștia. De ce au avut parte aceștia? De la ateliere de creație, scene de treatru, zumba și pictură pe față la activități de consiliere în carieră, de știință, de promovare a incluziunii și diversității precum și a valorilor europene, de combatere a absenteismului, de prevenție a consumului de droguri sau de prevenție a cruzimii față de animale la copii.

La final, a avut loc o tombolă cu premii pentru copiii care au colectat cele mai multe abțibilduri care dovedeau participarea la evenimente. Premiile oferite au constat în: căni reutilizabile, jocuri de societate și marele premiu – o tabără de vară oferită de Asociația Pahumi.

Nu am fi reușit să creăm acest context fără ajutorul voluntarilor noștri! În total au participat 18 voluntari (cadre didactice, angajați Pepco România și voluntari locali), precum și 18 reprezentanți din partea organizațiilor partenere:

  • Away Fitness Club,
  • Europe Direct Cluj,
  • EvoCariera,
  • Fundația Comunitară Cluj,
  • Lumea ca Lumea,
  • Pahumi,
  • Preventis,
  • USAMV Cluj-Napoca.

Mulțumiri special Școlii Gimnaziale Bonțida pentru implicare și ajutor, precum și Fundației Transylvania Trust pentru găzduirea evenimentului!

Lucram impreuna pentru o Europa incluziva

Acțiunea este parte a proiectului “Educație în comunități interetnice. Mobilizare autentică”, derulat de Asociația Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca în parteneriat cu Asociația JK Youth Zalău și Asociația Organizația Creștina Something New. Proiectul beneficiază de o finanțare în valoare de 108.761,08 euro, prin programul Active Citizens Fund – Romania, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

1 Comment Found

Comments are closed.