• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
 • 0264 431 411
poster site 3
 • mai 2, 2017

Saptamana Nationala a Voluntariatului (15-21 mai 2017) la Cluj-Napoca

Programul celei de-a XVI editii a Saptamanii Nationale a Voluntariatului la Cluj-Napoca include evenimente si actiuni de voluntariat la care va invitam cu drag sa participati.  

  • Luni, 15 mai (10:00-13:00) „Doua generatii, o singura inima”

@Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca (strada Virgil Fulicea nr.1,ap.1,Cluj-Napoca)
partener: Fundatia pentru Ingrijirea Varstnicului
Evenimentul isi propune sa implice persoanele de varsta a treia in activitati de voluntariat recreative in domeniul artistic, pentru a arata ca voluntariatul nu are varsta si ca poate sa aduca un plus de calitate vietii tuturor. Pentru acest scop, 8 voluntari tineri impreuna cu 8 voluntari varstnici isi vor impartasi reciproc abilitati astfel incat fiecare grup sa invete ceva nou. Schimbul de abilitati, competente (de la tricotat, crosetat, la invatarea unor jocuri de societate) se va realiza intr-un cadru relaxat si interactiv astfel incat sa creem o punte intre cele doua generatii. Evenimentul se incheie intr-un spatiu public unde cei implicati pot impartasi la o cafea experienta traita.
 

   • Marti, 16 mai (09:00 – 13:00) O gradina improspatata

@ Fundatia pentru Ingrijirea Varstnicului
partener: Fundatia pentru Ingrijirea Varstnicului
Alaturi de varstnicii care frecventeaza Centrul de zi al Fundatiei pentru ingrijirea varstnicului, 10 voluntari tineri si varstnici vor amenaja spatiul verde din curtea fundatiei din cartierul Manastur. Activitatile principale sunt de reconditionare prin vopsire, amenajare standuri si plantare de flori. In urma activitatii varstnicii vor putea folosi curtea la potentialul ei maxim de prospetime si frumusete.
 

   • Marti, 16 mai (19:00 – 20:30) Invatare autentica prin voluntariat international

@Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca (strada Virgil Fulicea nr.1,ap.1,Cluj-Napoca)
Evenimentul urmareste prezentarea Serviciului European de Voluntariat (SEV), parte a programului Erasmus+ al Comisiei Europene. Ne dorim sa discutam despre SEV intr-un cadru nonformal impreuna cu cei care sunt implicati direct in acest fenomen: voluntari internationali gazduiti in Cluj, voluntari romani intorsi din stagii, mentori si coordonatori implicati in SEV. Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca a trimis pana acum peste 150 de tineri romani in SEV si doreste sa impartasesca din experienta dobandita. Aceasta intalnire nonformala este dedicata celor interesati de dezvoltare personala / profesionala si va crea cadrul pentru clarificarea curiozitatilor participantilor legate de oportunitatile pe care ei le-ar avea intr-o mobilitate internationala de voluntariat.
 

   • Miercuri, 17 mai (08:00 – 16:00) Mancare din suflet, pentru suflet

@ bucataria Masa Saracilor
partener: Masa Saracilor, Auchan
Evenimentul reprezinta o actiune de gatit pentru aproximativ 300 de persoane cu dificultati economice din zona metropolitana Cluj-Napoca si se va realiza in colaborare cu cei de la “Masa Saracilor”, care gatesc saptamanal (in fiecare sambata) in cartierul Iris. In ziua de miercuri, 17 mai, 10 voluntari vor fi implicati in actiunea de pregatire a trei feluri de mancare si livrare a acestora la puncte cheie din zona Clujului pentru a fi distribuite mai departe. Evenimentul va fi precedat de adunarea de ingrediente pentru gatit (‘foodraising’) in incinta supermarketului Auchan Iris din oras.
 

   • Joi, 18 mai (13:00 – 17:00)River Revolution”

@ malul Somesului din zona Parcul Feroviarilor
partener: Scoala Gimnaziala Ioan Bob Cluj-Napoca
Aceasta este o actiune de igienizare si toaletare a malului Somesului in zona Parcul Feroviarilor. Activitatea principala urmarita este curatarea zonei (aria exacta va fi determinata de nivelul actual al apei Somesului) prin implicarea a 25 de elevi de clasa a VI-a din Scoala Gimnaziala Ioan Bob, alaturi de 5 voluntari adulti. Pentru prevenirea acumularii de deseuri in viitor, vor fi realizate si instalate semne de avertizare si sensibilizare cu privire la importanta mentinerii spatiului curat.

   • Vineri, 19 mai (09:00-16:00) Scoala capata culoare

@curtea Scolii cu clasele I-VIII Ioan Alexandru Sinpaul
partener: MDM Group
Aceasta este o actiune de amenajare a spatiului verde din curtea scolii generale din satul Sinpaul, judetul Cluj. Activitatile principale vor fi curatarea spatiului, decorare prin plantare de flori si montarea unor echipamente partial reciclate care sa transforme gradina intr-un loc de joaca si recreere. Dupa actiune, copii din scoala vor fi implicati in jocuri si activitati interactive.

   • Sambata, 20 mai (09:00-16:00) Jam Session

@Parcul Central din Cluj-Napoca, zona ‘Ciuperca’
partener: Asociatia Down – Centrul Educational Raluca
Evenimentul vizeaza promovarea integrarii celor din grupuri defavorizate si constientizarea de catre publicul larg a diversitatii potentialului uman in arta muzicii. In acest scop, activitatea va crea un spatiu deschis pentru interactiune prin ritmuri si sunete intre tineri cu dizabilitati, muzicieni stradali si membrii comunitatii locale. Avand suportul a 8 voluntari implicati, trecatorii vor putea sa se implice in creare de muzica. De asemenea, vor fi puse la expozitie fotografii realizate in timpul unui workshop organizat in prealabil pentru pregatirea pentru ‘Jam Session’ a tinerilor cu dizabilitati de catre muzicienii stradali ai Clujului.
 

   • Duminica, 21 mai –“Petrecerea voluntarilor”

@locatia va fi anuntata prin intermediul invitatiilor
Aceasta este o actiune de recunoastere a meritelor voluntarilor la care vor fi invitati voluntarii activi in SNV 2017, respectiv voluntarii locali si internationali ai Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca. Locatia este anuntata prin intermediul invitatiilor.

 

Saptamana Nationala a Voluntariatului 2017 este organizata de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca in cadrul proiectului “Ready for diversity” si “Ways to enhance active aging through volunteering – WEActiveVol”, finantat de Comisia Europeana prin programul Erasmus+, gestionat in Romania de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale.