• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
Imagine Articol Website 30
  • aprilie 8, 2022

Berki Domide Bărnuț

berki domide website 1

La 48 de ani, Berki Dormide Bărnuț se poate considera un om realizat. Are o familie frumoasă, cu patru copii – două fete și doi băieți, propria firmă de termoizolații cu 17 angajați și este consilier local în Bonțida. Însă el știe că nu poate fi împlinit dacă oamenii din jurul lui nu sunt, așa că se străduie să-și găsească timp și pentru proiectele legate de comunitatea de romi din comuna sa. 

Dormide s-a născut în Bonțida, într-o familie cu 5 copii. Părinții i-au încurajat pe toți să meargă la școală, pentru că și ei la rândul lor au învățat carte și au realizat cât de importantă este educația. Dormide a absolvit 10 clase și s-a angajat în construcții. Nu a trecut mult timp până când s-a gândit: „De ce să depind de alții, când pot să fac eu?!”. Așa că și-a deschis o firmă de termoizolații, în care lucrează cu cei doi băieți ai lui, care la rândul lor au absolvit 10 clase. 

În ultimii ani, Dormide a fost ales să reprezinte romii în Consiliul local. Problemele pe care le are de rezolvat în comunitate sunt multe, dar două sunt prioritățile lui: ajutorarea familiilor sărace, cu ajutorul unor sponsori, să-și renoveze casele și să-și țină copiii la școală și organizarea unor cursuri de completare a studiilor și de calificare, pentru romii adulții care nu au făcut școală.