• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
DSC 0073
  • septembrie 1, 2015

Debut proiect “Multicultural routs”

Centrul de Voluntariat Cluj Napoca gazduieste timp de 12 luni, incepand cu luna septembrie 2015, 6 voluntari internationali implicati in proiectul de voluntariat “Multicultural routs” implementat prin Serviciul European de Voluntariat, in cadrul programului Erasmus+.

Cei 6 voluntari vin din 4 tari diferite – Tim Seppelt si Janis Wirtz din Germania, Julia Heger si Simone Luftensteiner din Austria, Carlos Laca Muñoz din Spania, iar Amanda Frilund din Finlanda.

Voluntarii vor desfasura stagii de un an de zile, timp in care vor desfasura activitati de animatie clinica in 4 sectii al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj-Napoca si vor contribui la initierea, desfasurarea si promovarea evenimentelor culturale desfasurate in cadrul teatrului independent “REACTOR de creație și experiment”. De asemenea, ei vor pregati si implementa activitati de educatie nonformala in cluburi multiculturale saptamanale pentru copii din ciclul primar al scolilor din Floresti, Sinapul si Tureni.

Obiectivul proiectului vizeaza promovarea implicarii voluntarilor in institutii publice (spitale si scoli) si sa contribuie la eforturile comunitatii locale in dezvoltarea sectorului cultural in scopul candidaturii orasului Cluj-Napoca pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii 2021. In acelasi timp, proiectul este gandit in asa fel incat aceasta sa creeze un cadru propice pentru dezvoltarea personala si profesionala a celor 6 voluntari prin implicarea lor continua pe tot decursul proiectului in activitati recreative, ludice, artistice si socio-educative destinate copiilor din spitale locale si scolile din mediul rural, la fel ca si in sectorul cultural local. In cea de-a doua parte a proiectului, voluntarii vor avea posibilitatea sa personalizeze contributia adusa comunitatii locale in functie de interesele si nevoile personale, prin dezvoltarea de proiecte individuale care sa se finalizeze in trei evenimente publice de promovare a voluntariatului in cadrul celei de-a 15-a editii a Saptamanii Nationale a Voluntariatului. Proiectul include, de asemenea, alte 4 sesiuni de informare destinate tinerilor romani despre oportunitatea de invatare oferita de Serviciul European de Voluntariat.

Proiectul „Multicultural routs“ este finantat de Comisia Europeana prin programul Erasmus+, un program administrat in Romania de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale.