• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
00000292 medium
  • iulie 22, 2014

Azi CVCN semneaza petitia prin care ziua de 22 iulie devine Ziua Europeana de actiune pentru victimele crimelor motivate de ura

Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca va invita sa va alaturati eforturilor pentru lupta impotriva discursului public sau privat care instiga la ura. Site-ul official al campaniei Consiliului Europei www.nohatespeechmovement.org va ofera cadrul in care puteti semnala continuturi instigatoare la ura din mediul online. De asemenea, puteti semna petitia pentru declararea zilei de 22 iulie ca Ziua Europeana de actiune pentru victimele crimelor motivate de ura.

Eforturile CVCN privind aceasta tematica se coaguleaza in cadrul proiectului,,Managementul voluntarilor de la A la Z” care are ca obiectiv principal dezvoltarea capacitatii a 16 organizatii nonguvernamentale din Romania prin cresterea eficientei implicarii voluntarilor atat in activitatile curente ale organizatiilor cat mai ales in campania “No Hate Speech Movement” initiata de Consiliul Europei.

Toate cele 16 organizatii nonguvernamentale implicate ca beneficiari in proiect vor lua parte la lupta impotriva discursului instigator la ura, prin organizarea cate unui eveniment public cu aceasta tematica, in cadrul comunitatiilor din care fac parte.

Evenimentele publice se vor desfasura in luna februarie 2015 si vor fi organizate cu sprijinul voluntarilor activi la nivel local (in jur de 160 de voluntari). In acest fel, organizatiile implicate vor avea oportunitatea de a pune in practica cunostintele teoretice acumulate cu privire la managementul voluntarilor si vor contribui la promovarea campaniei „No Hate Speech Movement”.

Prima etapa majora a proiectului a avut loc in perioada 14-19 iulie 2014 si a constat intr-un curs de formare legat de aspectele teoretice si practice ale procesului de management al voluntarilor. Cursul de formare a fost facilitat de catre traineri din cadrul Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca si din cadrul organizatiilor partenere – Pro Vobis, Romania si IOGT Tippetue, Norvegia.

Pe langa tematicile specifice procesului de management al voluntarilor (pregatirea organizatiei pentru implicarea voluntarilor, recrutare, selectie, orientare si instruire, supervizare, monitorizare, motivare, recunoasterea meritelor si evaluarea voluntarilor), cursul de formare a prezentat o oportunitate importanta de introducere a celor 16 organizatii in campania No Hate Speech, prin prezentarea istoriei si a principiilor miscarii, dar si a aspectelor practice legate de campanie, website-uri, newsletter si alte surse de informatie.

Cu acest prilej, s-au conturat cateva idei despre conceptul evenimentelor publice No Hate Speech, care vor fi realizate de catre organizatiile din care fac parte beneficiarii cursului la inceputul anului viitor, luand in considerare grupurile-tinta cu care lucreaza ( persoane dependente de droguri, pacienti, persoane cu probleme de sanatate mentala, persoane aflate in detentie, grupuri minoritare, copii aflati in situatii de risc, comunitati rurale, grupuri dezavantajate social etc) si construind evenimentul in jurul lor.

In lunile urmatoare, vom lucra in stransa legatura cu cele 16 organizatii impulsionandu-le sa-si dezvolte capacitatea organizationala de a lucra cu voluntarii si sa o demonstreze in cadrul campaniei ,,No Hate Speech de la A la Z”, care va include cele 16 evenimente publice.

Proiectul ,,Managementul Voluntarilor de la A la Z” se deruleaza din luna aprilie 2014 pana in luna martie 2015 și este finanțat prin Granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG în Romania, cu suma de 34 942 euro. Partenerii Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca in cadrul proiectului sunt Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat si IOGT Tippetue din Norvegia.

Pentru infomații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org

Pentru informatii suplimentare nu ezitati sa ne contactati la nr.de tel. 0264 431411 sau 0729837773, e-mail: cluj@voluntariat.ro, persoana de contact: Nicoleta Chis-Racolta.

EEA%20Grants

logo%20fondong%20format%20png sigla%20cvcn%20transparenta%20 %20Copy%20 %20Copy  sigla%20noua%20PV iogt

tineret2

Save