• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
00000106 medium
  • mai 9, 2011

Peste 1.000 de clujeni au venit la VOLUNTEXPO pentru a afla ce oferte de voluntariat exista la Cluj

Peste 1.000 de clujeni de toate varstele, in special tineri, s-au oprit astazi in Piata Muzeului pentru a afla de la 28 de organizatii din oras ce pot face ca voluntari in Cluj si in alte orase europene.
Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca (CVCN) a fost reprezentat la stand de cei 8 voluntari internationali (Lituania, Austria, Italia, Olanda, Irlanda de Nord si Bulgaria) veniti in Romania prin Serviciul European de Voluntariat si care s-au implicat in organizarea Saptamanii Nationale a Voluntariatului, din care face parte si evenimentul Voluntexpo.
Pe langa organizatori, au mai expus Support for Youth Development, Pro Vobis, Autism Transilvania, World Vision, Asociatia E31 pentru Viitor, BEST, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Little People, Prison Fellowship, Estuar, Fundatia Noi Orizonturi, Consortiul Studentiilor din Romania Studcard, Alternativa Sociala si Capital Uman, Serviciul de Ajutor Maltez, Fundatia pentru Ingrijire Varstnicului, Arca lui Noe, ASTRU Cluj, Habitat pentru Umanitate Cluj, Societatea Studentilor Europenisti, Societatea Romana de Cancer, Asociatia Familia Regasita, Fundatia Romana pentru Copii, Comunitate si Familie, Diakonia, Green and wild, AIESEC, Adam Cluj, Trei Frati Patati din Turda.
Oferta de voluntariat prezentata astazi de aceste organizatii a fost extrem de variata – clujenii au aflat ca pot sa se implice in activitatile derulate la Cluj de organizatiile de tineret, in domenii precum protectia copilului, bunastarea familiei, protectia animalelor, protectia mediului si sa participe la actiuni de suport pentru persoanele varstnice sau in domeniul sanatatii – cum ar fi sprijinirea copiilor cu autism si copiilor bolnavi de cancer.
Dupa amiaza, intre orele 14.00 si 15.00, la Bastionul Croitorilor a avut loc un eveniment de promovare a Serviciului European de Voluntariat. Cei prezenti au aflat ce oportunitati au la dispozitie si ce conditii trebuie sa indeplineasca pentru a face stagii de voluntariat in strainatate.
Saptamana Nationala a Voluntariatului continua marti, 10 mai, cu Parada Voluntarilor. Scopul paradei este de a prezenta valorile voluntariatului: toleranta, solidaritatea si responsabilitatea fata de comunitate. Evenimentul se va desfasura pe traseul Piata Lucian Blaga -Piata Unirii – Piata Avram Iancu, intre orele 15.00-16.00.
Tot marti are loc evenimentul “Hai, sustine voluntariatul!”, care isi propune sa promoveze voluntariatul printr-o metoda non-formala cu impact la nivelul publicului larg. Evenimentul va avea loc in Piata Avram Iancu intre orele 16.30-17.00.