• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
image
  • iunie 29, 2021

Ce este Conferința privind viitorul Europei

Conferința privind viitorul Europei este un proces de consultare la nivel local, cu durata de un an (primăvara 2021 – primăvara 2022), incluziv, deschis și transparent, stimulat de cetățeni și societatea civilă.

Parlamentul European, Consiliul și Comisia au definit obiectivele într-o Declarație comună (martie 2021). Ambiția celor trei instituții europene este să atingă următoarele obiective: Să aducă mai aproape cetățenii și factorii de decizie politici pentru o democrație întărită •Să permită cetățenilor o implicare mai mare în elaborarea viitoarelor politici europene •Să construiască un autentic spațiu public european pentru discuții și dezbateri. Rezultat așteptat este un ghid pentru conturarea viitorului proiectului european!

Componentele Conferinței privind viitorul Europei sunt: O platformă digitală multilingvă pentru a împărtăși idei, pentru a dezbate, precum și pentru a informa și raporta despre evenimente https://futureu.europa.eu/ ; Evenimente descentralizate în întreaga Europă; Dialoguri cu cetățenii europeni; 800 de cetățeni, selectați aleatoriu din cele 27 de state membre, vor discuta ideile colectate prin intermediul platformei; Plenare ale Conferinței pentru a discuta recomandările rezultate din dialogurile cu cetățenii și pentru a propune calea de urmat către viitorul Europei.

Carta Conferinței definește valorile și principiile pentru contribuțiile din cadrul platformei, precum și angajamentele din partea participanților și organizatorilor de evenimente.

image

Platforma Conferinței https://futureu.europa.eu/ este punctul central/Hub pentru toate dezbaterile, din întreaga UE și permite discuții transnaționale în 24 de limbi, cu traducere automată în timp real.

Temele Conferinței includ: schimbări climatice și mediu; sănătate; o economie mai puternică, justiție socială și locuri de muncă; UE în lume; tranformarea digitală; migrație; ecucație, cultură, tineret și sport s.a.

Mecanism de feedback permite ca cele mai importante idei să fi discutate în dialogurile cu cetățenii și sesiunile plenare.

Viitorul este în mâinile tale! Fă-ți auzită vocea! Prin intermediul platformei, poți •participa la un eveniment și să vezi ideile și comentariile împărtășite •împărtăși propriile idei, sprijini sau comenta ideile celorlalți •organiza un eveniment și raporta ideile exprimate în timpul lui. Poți, de asemenea •împărtăși un eveniment/idee cu rudele și prietenii, ca să participe și ele/ei la discuție  •promova platforma în rețelele din care faci parte.

image 1