• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
00000082 medium 1
  • octombrie 10, 2011

Biblioteca Vie

Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca va invita joi 13 octombrie intre orele 15.00-20.00 in Iulius Mall Cluj-Napoca (la parter) la “Biblioteca Vie”!

Ce este biblioteca vie?
BIBLIOTECA VIE este o activitate de educatie non-formala, ce isi propune sa atraga atentia asupra acceptarii diversitatii umane.

Biblioteca vie functioneaza ca o biblioteca obisnuita – cititorii (oameni obisnuiti, trecatorii) vin si imprumuta “carti” pentru o perioada limitata de timp (30 de minute). Dupa ce citesc “cartile”, le returneaza in biblioteca, si daca vor, pot sa mai imprumute o “carte”. Exista insa doua aspecte importante: CARTILE sunt FIINTE UMANE si iar lectura este de fapt un dialog personal al cititorului cu cartea.

Astfel, prin metoda bibliotecii vii, ne propunem sa promovam respectul pentru drepturile omului si demnitatea umana, sa atragem atentia asupra diversitatii in toate formele ei, sa stimulam dialogul intre oameni.

Tema acestei editii este voluntariatul. Asadar daca ai anumite prejudecati sau sau stereotipuri legate de anumite categorii de voluntari te asteptam la acest eveniment!

Vor fi prezenti:
Voluntari varstnici, voluntari tineri, voluntari cu dizabilitati fizice, voluntari in constructii, voluntari care lucreaza cu persoane aflate in stadiu terminal, voluntari din vestul Europei, voluntari din estul Europei, voluntari care lucreaza cu persoane care sufera de boli contagioase, voluntari de etnie rroma, voluntari faimosi si voluntari care lureaza in lumea a treia.

Pentru mai multe detalii ne puteti contacta la programecvcn@voluntariat.ro sau la 0742 916 446 (https://centruldevoluntariat.ro/)

Acest eveniment face parte din proiectul VOLARE – VOLuntari Activi in Romania si Europa finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune.