• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
DSC 1358
  • mai 11, 2016

“Gradiniţa capata culoare”, o actiune cu putere de exemplu pentru angajatii care vor sa fie voluntari

Angajatii unei companii din Cluj au devenit voluntari pentru o zi la Gradinita din satul Berindu, unde au muncit marti alaturi de voluntari locali si internationali coordonati de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca pentru imbunatatirea conditiilor in care invata cei mici.

Dis de dimineata, gradinita din Berindu a capatat culoare, spre bucuria celor 22 de copii care invata aici. Voluntarii MDM Group si cei ai CVCN au preparat culori vii pentru a zugravi peretii salilor de clasa, obiectele din parcul de joaca si gardul gradinitei. Iar cum munca face casa buna cu veselia, o parte dintre voluntari au avut grija sa ii implice pe cei mici in tot felul de jocuri interactive.

“Ma bucur ca am decis sa fiu voluntar pentru copiii din Berindu. Sunt copii tare veseli, dezinvolti si isteti si merita tot ceea ce e mai bun, iar conditiile in care invata nu prea m-au incantat, asa ca iata-ne aici. Pe langa partea de munca, ne-am simtit foarte bine, a fost distractiv”, a declarat Ramona Grigor, voluntar MDM Group.

“Gradinita capata culoare” este o actiune dedicata voluntariatului corporatist si face parte din evenimentele pregatite de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca in cadrul celei de-a XV-a editii a Saptamanii Nationale a Voluntariatului (9-15 mai 2016).

“Voluntariatul corporatist presupune ca angajatii sa realizeze activitati de voluntariat in timpul serviciului, fiind deci sustinuti de angajator. Aceste initiative sunt valoroase pentru ca reflecta trecerea la un nivel superior al unor companii ca MDM, in care nu doar profitul primeaza ci si implicarea in dezvoltarea comunitatilor si a grupurilor defavorizate”, a declarat directorul CVCN, Nicoleta Chis-Racolta.

Din 2013, MDM Group participa an de an la Saptamana Nationala a Voluntariatului. Anii trecuti, compania a alocat resurse pentru a infrumuseta gradina Clinicii de Psihiatrie Infantila din Cluj, a participat la actiuni de igienizare a unor spatii publice sau a gatit o masa calda in beneficiul oamenilor strazii.

Miercuri, 11 mai 2016, SNV se muta de la ora 15:00 in Parcul Central din Cluj, in zona terenului de baschet, acolo unde are loc „Ziua Provocarii”. Este vorba despre o activitate care urmareste constientizarea de catre publicul larg a provocarilor cu care se confrunta persoanele cu dizabilititi in viata cotidiana. In cadrul atelierelor propuse, participantii vor putea, de exemplu, sa foloseasca aplicatiile software destinate nevazatorilor, sa invete elemente din limbajul mimico-gestual sau sa se plimbe cu un baston pentru nevazatori, legati la ochi, pe un teren cu obstacole. De asemenea, intr-un “Colt Deschis” persoane cu dizabilititi isi vor spune povestile de viata.

Saptamana Nationala a Voluntariatului este organizata in Cluj-Napoca de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca in cadrul proiectelor “Multicultural Routs” si “EVSification”, proiecte finantate de Comisia Europeana prin programul Erasmus +, gestionat in Romania de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale.

Pentru mai multe detalii ne puteti contacta la 0746786881, 0264 431 411 sau pe adresa de email programecvcn@voluntariat.ro, persoana de contact Ioana Bere.