• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
00000228 medium
  • mai 14, 2013

VOLUNTEXPO – targul ofertelor de voluntariat disponibile in Cluj-Napoca

Peste 600 de Clujeni au vizitat targul de oferte de voluntariat care a avut loc in 13 mai in Piata Muzeului zona strazii Deleu intre orele 10-18. Membri si voluntari din 25 de organizatii din oras s-au pregatit si au prezentat vizitatorilor diverse forme in care fiecare se poate implica activ in viata comunitatii. Evenimentul a fost organizat de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca (CVCN) si a marcat debutul celei de-a doisprezecea editii a Saptamanii Nationale a Voluntariatului.

La eveniment au participat urmatoarele organizatii: CVCN (organizator), asociatiile Minte Forte, Reper 21, Preventis, Cenpo, World Vision, JCI Active citizens Cluj, Astru Cluj, Pro Vobis, Green and Wild, Support for youth development, Centrul de jocuri Mirakolix, Societatea pentru consum responsabil, Asociatia 11even, Serviciul de Ajutor Maltez in Romania, Fundatia Crestina Diakonia, Asociatia Noua Acropola, Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei – filiala Cluj-Napoca, Fundatia pentru ingrijirea varstnicului, Asociatia de ajutor mutual Cluj- A.D.A.M., Fundatia Noi Orizonturi, Fundatia Estuar, Asociatia Crestin Ortodoxa “Sfanta Teodora de la Sihla”, Asociatia pentru dezvoltarea afacerilor in societate si Asociatia Sfantul Evanghelist Luca.

Animatia stradala, dansurile traditionale si Speed datingul civic au animat atmosfera targului si au dat publicului sansa de a cunoaste si mai bine organizatiile participante si activitatile acestora intr-un cadru nonformal specific in activitatile cu voluntari.

Maine 14 mai 2013, intre ore 11.00 si 14.00, Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca va invita la cel de-al doilea eveniment al saptamanii, „This Ability”, un eveniment in care fiecare participant va putea sa experimenteze pe propria piele dificultatile cu care se confrunta persoanele cu dizabilitati in viata de zi cu zi. In acest sens doritorii vor avea ocazia sa parcurga trasee scurte intr-un scaun cu rotile, sa se orienteze in spatiu folosindu-se de un baston pentru nevazatori, sa invete notiuni de baza in limbajul semnelor si limbajul Braile, etc.

Evenimentul va avea loc pe bulevardul Eroilor in zona monumentului Memorandistilor.