• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
00000154 medium
  • mai 1, 2012

Voluntarii CVCN au gatit pentru 100 de persoane fara adapost de Ziua Solidaritatii Intergenerationale

15 voluntari – tineri, adulti si varstnici ai Centrului de Voluntariat Cluj Napoca (CVCN) au gatit duminica dimineata masa de pranz pentru cei 100 de beneficiari ai Centrului pentru persoane fara adapost, gestionat de catre Prison Fellowship Romania.

Actiunea a fost organizata de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca in parteneriat cu Prison Fellowship Romania pentru a celebra Ziua Solidaritatii Intergenerationale, marcata la nivel european pe 29 aprilie.

Pe langa dorinta de a ajuta Centrul pentru persoane fara adapost in activitatea zilnica, aceasta initiativa si-a propus sa creeze un context care sa stimuleze dialogul si solidaritatea dintre generatii.

Echipati cu dorinta de implicare, sorturi si multe retete, voluntarii s-au impartit in echipe. Au curatat legume, au framantat aluat si au asezonat carnea, pe urma au aranjat masa si au servit un meniu alcatuit din 3 feluri de mancare: supa de pui cu galuste, pulpe de pui la cuptor cu piure de cartofi si gogosi celor 100 de beneficiari ai Centrului pentru persoane fara adapost.

Voluntarii mai tineri au avut ocazia sa afle de la voluntarii mai in varsta multe si diverse secrete si trucuri despre cum sa prepare o masa delicioasa. “M-am simtit asa de bine in compania voluntarelor varstnice. Mai ales pentru ca au avut multa radbare chiar daca am fost putin mai stangaci noi, voluntarii tineri, mai ales la inceput”, a marturisit Georgiana Postolache –o tanara voluntara a CVCN.

Reprezentatii PFR si beneficiarii au fost incantati de entuziasmul de care au dat dovada voluntarii precum si de masa pregatita si servita.

“Ar trebui sa se organizeze si mai des activitati de genul acesta. A fost tare bine sa avem ocazia sa impartasim cu voluntarii tineri cateva din secretele varstei noastre si mai ales sa fim de folos aici la centru”, a afirmat Marioara Giurgiu o voluntara de varsta a treia.

Activitatea de astazi s-a alaturat altor numeroase initiative la nivel european ce au avut loc in acelasi timp pentru a marca 29 aprilie – Ziua Solidaritatii Intergenerationale si a promova in aceasi timp conceptul de imbatranire activa. Activitatea organizata de Centrul de Voluntariat este inclusa in proiectul “Volunteer to learn”, proiect sustinut de Comisia Europeana prin intermediul Programului de Invatare pe tot Parcursul Vietii – Parteneriate de Invatare Grundtvig.

           Ziua%20solidaritatii%20intergenerationale