• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
00000112 medium
  • iunie 27, 2011

Traficul de copii, o problema in dezbatere publica

“Toate fiintele umane se nasc libere si egale in demnitate si in drepturi”, “Orice fiinta umana are dreptul la viata, la libertate si la securitatea persoanei sale” sunt doar cateva din drepturile ce sunt prezentate prin Declaratia Universala a Drepturilor Omului si care stau la baza libertatilor cetatenesti respectate in cele mai multe tari ale Uniunii Europene. Cu toate acestea realitatea victimelor traficului de persoane este diferita de tot ceea ce noi consideram “viata normala”.

Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca va invita la o prezentare despre traficul de copii si ramificatiile acestei probleme de interes mondial. Impreuna cu reprezentanti ai Centrului Regional Cluj-Napoca din cadrul Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane vom explora fenomenul si vom identifica principalele caracteristici ale acestuia in tara noastra. Totodata cu sprijinul voluntarilor internationali din Franta si Portugalia ai proiectului ”Our children, our future” vom incerca sa intelegem fenomenul in complexitatea sa, sa comparam situatiile dintre aceste tari si sa identificam modalitati concrete prin care se poate preveni fenomenul traficului de persoane. Astfel, metodele de prevenire vor fi individualizate in functie de cei carora li se adreseaza: parinti, copii, profesori.

Prezentarea va avea loc in data de 21 iunie 2011 incepand cu orele 17 la sediul Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca strada Rene Descartes nr.6

Evenimentul este organizat in cadrul proiectului “Our children,our future” sustinut de Comisia Europeana prin Programul Tineret in Actiune si in parteneriat cu Centrul Regional Cluj-Napoca al Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane.

Pentru detalii suplimentare, nu ezitati sa ne contactati la telefon 0726 906 280 sau prin e-mail: evscluj@voluntariat.ro (persoana de contact: Oana Ticle).